عبدالرحمن شهنوازی اظهار داشت:پس از بارندگی های مناسب در حوضه آبریز رودخانه هیرمند در کشور افغانستان در روزهای اخیر شاهد ورود رواناب به دشت سیستان هستیم.
وی افزود: نشست های شورای هماهنگی مدیریت بحران استان و شهرستان های منطقه سیستان به منظور اتخاذ راهکارهای مناسب برای جلوگیری از بروز خسارات احتمالی برگزار و ضمن شناسایی نقاط آسیب پذیر، راههای هدایت سیلاب به مخازن چاه نیمه ها و تالاب بین المللی هامون مشخص شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: هم اینک تمام مدیران و نیروهای امدادی در منطقه برای مواجهه با هر گونه حادثه احتمالی در آماده باش کامل بسر می برند و بیش از ۲۰۰ دستگاه ماشین آلات سنگین با استقرار در نقاط شناسایی شده که آسیب پذیری بیشتری دارند مشغول انجام عملیات تقویت و استحکام بخشی سیل بندها و خاکریزها هستند.
وی بیان کرد: با عنایت به برنامه های در دست اجرا جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد و سیلاب تحت کنترل است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: مردم عزیز به شایعات توجه نکرده و اخبار صحیح را فقط از طریق مراجع رسمی شامل اطلاعیه های ستاد بحران، خبرگزاری ها و صدا و سیما پیگیری کنند.
منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان واقع شده و با ولایت نیمروز افغانستان هم مرز است.
رودخانه هیرمند از کوههای بابایغما رشته کوههای هندوکش سرچشمه گرفته و پس از طی بیش از هزار کیلومتر وارد مرز ایران در سیستان می شود.
آب این رودخانه از ۱۸ سال پیش تاکنون به سبب قهر طبیعت و برخی عوامل دیگر قطع شده بود و تنها در زمستان برخی سالها سیلاب های جزئی ناشی از بارندگی ها به صورت دشتمال از داخل افغانستان وارد سیستان می شد که مدت زمان جریان آب بسیار کوتاه بود و به تالاب بین المللی هامون نمی رسید.
سیلاب کنونی رودخانه هیرمند خارج از کنترل کشور همسایه است و به عنوان حق آبه سیستان محسوب نمی شود.
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.