به گزارش بهداشت نیوز به نقل از مهر، «هیدروکسی تیروزول» پلی فنول یافت شده در روغن زیتون فوق خام و تصفیه نشده، دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده که نقش مهمی در سلامت دارد.
تاثیر حفاظتی روغن زیتون در رژیم غذایی پرچرب
رودریگو والنزوئلا، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه شیلی، در این باره میگوید: «تحقیق ما نشان میدهد که در موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب، هیدروکسی تیروزول تاثیری حفاظتی بر کبد خواهد داشت.»مطالعه انجام شده بر روی موشها نشان داد هیدروکسی تیروزول قادر به کاهش آنزیمهای کبدی مرتبط با ایجاد عدم توازن در ترکیب اسیدچرب کبد، مغز، و قلب و همچنین افزایش فعالیت آنهاست.
والنزوئلا در ادامه افزود: «ما اثبات کردیم که این ترکیب میتواند نقش حفاظتی در مقابل فشار اکسایشی و ترکیب مضر اسیدچرب موجود در کبد، قلب و مغز ناشی از رژیم غذایی پرچرب داشته باشد.»در این مطالعه به چهار گروه متشکل از ۱۲ تا ۱۴ موش، رژیم غذایی پرچرب (۶۰ درصد چربی) یا رژیم غذایی کنترل (۱۰ درصد چربی)، همراه با مکمل ۵mg هیدروکسی تیروزول به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت ۱۲ هفته داده شد و به برخی هم این مکمل داد نشد.
نتایج آشکار ساخت افزودن دوز نسبتا پایین هیدروکسی تیروزول به رژیم غذایی قادر به برگرداندن تاثیر فشار اکسایشی مرتبط با بیماری کبد چرب بود. همچنین هیدروکسی تیروزول موجب افزایش سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد شد.
با این حال محققان تاکید دارند این یافتهها باید بر روی انسانها هم به اثبات برسد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.