سیلی که با آغاز بهار حرکت خود را در برخی استان های کشور شروع کرد و در مسیر حرکتش، هر آن چه بود با خود برد یا گل و لای بسیاری را برجای گذاشت، حال فروکش کرده و دیگر از آن شرایط حاد خبری نیست.
اما فارغ از زیان های مادی، سیل اخیر زیان های بسیاری را هم بر روح و روان نظام آموزش باقی گذاشته است که نیاز به ترمیم و بازسازی فوری دارد تا این زخم گسترش نیابد و آینده دانش آموزان را دستخوش تغییر نکند.
یکی از موارد ترمیم و درمان این معضل، توزیع کتاب های درسی در مناطق سیل زده و آسیب دیده است. موضوعی که «علی باقرزاده» معاون سازمان پژوهش وبرنامه ریزی آموزشی آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به آن اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط پیش آمده در منطقه استان گلستان و مازندران، با همت مسئولان امر، نزدیک به ۲۸ هزار و ۶۰۰ جلد کتاب در اختیار استان های شمالی قرار گرفت.
وی یادآور شد: هر ساله چاپ یکسری کتاب های اضافه برای شرایط خاص همانند آنچه دوسال قبل در زلزله کرمانشاه پیش آمد، در نظر گرفته می شود که بخشی از این کتاب ها در انبار باقی می ماند و بخشی دیگر هم در شرکت های چاپخانه تا متناسب با نیاز در اختیار قرارگیرد.
**منتظر اعلام آمار دانش آموزان نیازمند به کتاب در مناطق لرستان و خوزستان هستیم
باقرزاده با ابراز خرسندی از این که کتاب های دانش آموزان در مناطق سیل زده استان لرستان و خوزستان کمتر دچارآسیب شده است، افزود: سیل در منطقه آق قلا و گمیشان در استان گلستان و منطقه سعدیه شیراز در استان فارس غیر منتظره بود و به همین دلیل نیاز دانش آموزان این مناطق به کتاب های درسی بیشتر بود که رسیدگی به آن در فوریت قرار گرفت و نزدیک به ۲۸ هزار و ۶۰۰ جلد کتاب در اختیار این استان ها قرار گرفت.
وی ادامه داد: ولی در بقیه مناطق، به دلیل اطلاع رسانی خوب ستاد پیشگیری از بحران، ادارات آموزش و پرورش و رسانه ها، خوشبختانه شاهد بحران کمتری از سیل برای دانش آموزان این مناطق بودیم. با این وجود، بررسی وضعیت نیازمندی های فرهنگی این استان ها در حال بررسی و ارایه آمار است تا بدانیم چه تعداد از دانش آموزان کتاب های خود را از دست داده اند تا برای آنان تامین کنیم.
معاون سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی یادآور شد: تلاش کردیم کتاب های مورد نیاز را تامین یا ارسال کنیم که در مورد استان های لرستان و خوزستان هم به محض این که آمار برسد، در اختیارشان قرار خواهیم داد.
وی تاکید کرد: کتاب های مورد نیاز برای آن دسته از دانش آموزانی که فرصت نکرده اند کتاب خود را جمع آوری کنند تامین می شود نه برای همه دانش آموزانی که در مناطق سیل زده زندگی می کنند و در شرایط خاص هم ممکن است در هر کلاسی تعدادی کتاب بفرستیم تا به صورت مشترک با هم استفاده کنند.
باقرزاده در باره شناسایی دانش آموزان فاقد کتاب هم تصریح کرد: از طریق مدیران مدارس و ادارات آموزش و پرورش و استان ها این کار صورت می گیرد؛ به همین دلیل از استان لرستان هنوز آماری نیامده است تا هدفمند برای همان افراد ارسال شود.
**تمامی نسخ کتب درسی بر روی سایت رشد بارگزاری شد
برای تسهیل در امر آموزش و دستیابی هرچه سریعتر دانش آموزان مناطق سیل زده به کتاب های درسی، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تمامی کتاب های درسی را بر روی سایت رشد بارگزاری کرده است.
باقرزاده با اشاره به این مطلب، تصریح کرد: فایل پیدیاف تمام کتابهای درسی روی سایت رشد قرار دارد که افراد میتوانند در شرایط اضطراری از آن استفاده کرده و به نسخه کتاب درسی، دسترسی پیدا کنند. همچنین اگر معلمان در منطقه ای خاص هنوز موفق به دریافت کتاب نشده اند و می خواهند زودتر دسترسی به کتاب داشته باشند از آن استفاده کنند.
**تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی خرید کتاب های سال آینده برای مناطق آسیب دیده
سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اختصاص مبلغ ۸۰ میلیارد ریال به ۲۰ استان، تخفیف خرید کتاب را ارایه خواهد داد، موضوعی که باقرزاده در توضیح آن گفت: این مبلغ برای سال تحصیلی آینده بهصورت تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی اختصاص داده شده است که از ۲۱ فروردین ماه به صورت اینترنتی شروع و در اختیار استان ها قرار می گیرد، ضمن این که سهم مناطق محروم، روستایی، عشایری و بخصوص مناطق سیل زده بیش از بقیه جاها خواهد بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.