به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، مهندسان عمران همیشه از این روش هنگامی که با ضعف در ظرفیت باربری خاک و یا قابلیت فشردگی زیاد خاک در لایههای فوقانی، مواجه هستند استفاده میکنند. در این راستا به کمک شمع گذاری یا اصطلاحاً شمع کوبی نیروی مازاد به سطوح زیرین خاک منتقل میشود. در سطح پایینتر تراکم و اصطکاک بیشتر بوده، به همین دلیل سازه نسبت به نشست و نیروهای موجود مقاومت لازم را خواهد داشت.
نصب شمع به صورت دستی فرایندی خسته کننده، وقت گیر و پرهزینه است و از همین رو دانشمندان تصمیم گرفته اندکه این کار را نیز به رباتهای خودکار واگذار کنند.
گروهی از محققان دانشگاه هاروارد، ربات چرخ داری به نام Romu تولید کرده اند که میتواند مجموعهای از شمعها را با خود حمل کرده و در درون خاک نصب کند. ربات یادشده قادر است تمامی مراحل مورد نیاز برای نصب این شمعها را به طور خودکار انجام دهد.
ربات مذکور مجهز به یک چکش برقی است که روند فرو رفتن شمعها در زمین را تسهیل میکند و برای این کار از لرزش مداوم زمین با استفاده از بازوی قدرتمند خود بهره میگیرد.
حسگرها و ابزار سنجش ربات مذکور نیز قادر به تعیین این مساله است که آیا هر شمع به طور مناسب در درون خاک نصب شده است یا خیر.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.