پرستو، چلچله، زنبورخوار، سبزقبا و حواصیل در زمره پیشقراولان میهمانان بهاری طبیعت مازندران را تشکیل می دهند.
در مجموع در زمستان و بهارافزون بر ۱۵۰ گونه از پرندگان مهاجر با جمعیت حدود ۱٫۵ میلیون بال به مازندران سفر می کنند.
*** زاد و ولد بهاری
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران گفت: درمجموع در بهار حدود ۴۰ گونه از پرندگان مهاجر برای بهارگذرانی به طبیعت این استان سفر می کنند.
کوروس ربیعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چلچله و پرستو بیشترین جمعیت پرندگان بهارگذران و پیشقراول مهاجران بهاری هستند که از چند روز قبل برای جوجه ریزی و تخم گذاری به این خطه شمال کشور آمدند.
وی اضافه کرد: چلچله از گونه پرندگان بهار گذران لانه های خود را در شیروانی ساختمان های مسکونی، تجاری با بهره گیری از مصالح در اختیار گل و لای و کاه و کلش و حتی چوب نازک درست می کنند و بیشتر تمایل به زندگی انفرادی دارند.
ربیعی افزود : این در حالیست که پرستوها زندگی اجتماعی را بیشتر ترجیح می دهند و گاه نیز ۴۰ تا ۵۰ بال پرنده نر و ماده در کنارهم لانه شان را ایجاد می کنند.
وی تغذیه این پرندگان را حشرات به خصوص پشه های بهاری اعلام کرد و به نوعی این گونه ها را تمیز کننده طبیعت برای زندگی انسان ها دانست.
*** مشخصات ظاهری چلچله ( پرستو)
این پرنده، ۱۶ سانتیمتر طول دارد و به واسطه رنگ آبی سیاه رو تنه، دم دوشاخه بلند، گلو و پیشانی بلوطی، نوار تیره سینه و زیر تنه نخودی، به آسانی شناخته می شود.
اغلب تا نزدیکی انسان آمده و ناگهان بر می گردند و حشرات بالای سطح زمین را شکار می کند. صدای این پرنده آهنگین و شبیه«ویت- ویت» یا «ته سی-ویت» شنیده می شود.
زیستگاه این پرنده در فضاهای باز، کشتزارها و اغلب در نزدیکی مناطق مسکونی به سر برده و آشیانه را در سقف خانه ها یا شکاف دیوارها، از گل می سازد.
در ایران، تابستان ها فراوان است و به احتمال زمستان ها، تعداد اندکی از آنها در منتهی الیه جنوب باقی می مانند. به سبب علاقه، احترام و ارزشی که مردم برای این پرنده قائلند( چون آمدنش نوید بهار را می دهد) نیازی به اقدامات حفاظتی ندارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.