کیومرث دانشجو در سومین جلسه ستاد مدیریت بحران آذربایجان غربی با حضور نماینده عالی دولت در این استان، افزود: از ابتدای سال آبی جاری /مهر ۱۳۹۷/ تاکنون یک میلیارد و ۴۲۰ میلیون مترمکعب آب به سمت دریاچه ارومیه رها شده است.
وی با اشاره به اینکه در ماه های گذشته تنها ۷۶۶ میلیون مترمکعب آب از سدهای استان به سمت این دریاچه رها شد و ضمن بهبود وضعیت دریاچه در کاهش نگرانی ها در خصوص سدهای استان موثر بود، اضافه کرد: سهم سدهای بوکان، مهاباد، حسنلو، زولا، ساروق، دریک و شهرچای از رهاسازی آب به این دریاچه به ترتیب ۵۵۰، ۱۰۷، ۴۰، ۴۰، ۲۵، پنج و ۲۴ میلیون مترمکعب بوده است.
وی ادامه داد: تراز آبی دریاچه ارومیه با ۳۶ سانتی متر افزایش نسبت به زمان مشابه سال گذشته به یکهزار و ۲۷۱ متر و هشت سانتی متر رسیده است.
وی با اشاره به اینکه یک میلیارد و ۹۳۰ میلیون مترمکعب ظرفیت سدهای آذربایجان غربی است، گفت: از این میزان یک میلیارد و ۴۵۹ میلیون مترمکعب از ظرفیت سدها پر شده که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۱۷ درصد افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب فضای خالی در پشت سدهای ۱۳ گانه استان وجود دارد و در خصوص ذخیره سازی آب بارش روزهای آینده نگرانی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه ۲۸ درصد از مساحت استان با ۱۰ هزار و ۸۷۲ کیلومترمربع تحت پوشش برف است، اعلام کرد: آب معادل این پوشش برف برابر با یک میلیارد و ۶۶۵ میلیون مترمکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با اشاره به اینکه تنها ۵۷ درصد حجم مخزن سد شهرچایی ارومیه پر است، گفت: از ظرفیت ۲۲۰ میلیون مترمکعبی این سد تنها ۱۲۶ میلیون مترمکعب استفاده شده است و در خصوص وضعیت این سد جای هیچ نگرانی نیست.
«دانشجو» بیان کرد: اگر ظرفیت سد شهرچای به ۱۵۰ میلیون مترمکعب برسد می توان بخشی از آب پشت سد را رهاسازی کرد.
وی با اشاره به اینکه ۲۲ میلیون مترمکعب فضای خالی در سد مهاباد وجود دارد، ادامه داد: در حال حاضر حجم آب ذخیره شده این سد به ۱۷۶ میلیون مترمکعب رسیده است.
به گزارش ایرنا، طبق گزارش هواشناسی طی امروز و فردا بارش قابل توجهی در ارومیه و دیگر شهرهای شمالی و جنوبی آذربایجان غربی روی خواهد داد.
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.