کیومرث دانشجو فزود: تراز این دریاچه در روز مشابه سال آبی گذشته یکهزار و ۲۷۰ متر و ۷۰ سانتی متر بود و افزایش آن نسبت به ابتدای سال آبی جاری نیز ۷۴ سانتی متر برآورد می شود.
وی با اشاره به ثبت تراز یکهزار ۲۷۰ متر و هشت سانتی متری برای دریاچه ارومیه در سال های گذشته، اظهار داشت: با اقدامات انجام شده در دولت تدبیر و امید و اختصاص اعتبار مناسب برای اجرای طرح های احیا در کنار رهاسازی آب سدهای اقماری و بارش های مناسب شاهد رشد نزدیک به یک متری سطح آب دریاچه هستیم.
وی ادامه داد: وسعت دریاچه ارومیه نیز طبق آخرین پایش انجام شده به ۲ هزار و ۵۸۳ کیلومتر مربع رسیده که ۳۵۲ کیلومتر مربع بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی بیان کرد: در حال حاضر حجم آب موجود در دریاچه ارومیه نیز ۲ میلیارد و ۶۴۰ میلیون مترمکعب است که رشدی یک میلیارد و ۵۰ میلیون مترمکعبی نسبت به زمان مشابه سال گذشته دارد.
به گزارش ایرنا، در ماه های گذشته بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب از سدهای اقماری وارد دریاچه ارومیه شد و علاوه بر آن بارش های بسیار خوبی را در زمستان و ابتدای بهار امسال در این حوضه شاهد بودیم.
دریاچه ارومیه در قالب طرح های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرح های مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.