دکتر ‘مرضیه موسوی نسب’ استاد تمام علوم صنایع غذایی و مؤسس و رئیس گروه پژوهشی فراوری آبزیان دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، جایزه علوم سافریج سال ٢٠١٩ میلادی را در بریتانیا دریافت کرد.
این جایزه با عنوان ‘ Suffrage in Science and Technology’ با هدف معرفی موفقیت های علمی زنان و انگیزه بخشی به جامعه بانوان در زمینه ورود به فعالیت های علمی و تحقیقاتی اهدا می شود.
این نشان هر دو سال یکبار از یک بانوی دانشمند به بانوی علمی دیگری منتقل می شود و جمعه ۲۴ اسفندماه جاری در آیینی در شهر لندن، به خانم موسوی نسب تعلق گرفت.
موسوی نسب استاد دانشگاه شیراز فارغ التحصیل این دانشگاه و نیز دانشگاه مک گیل کانادا است و تحقیقات فراوان و با ارزشی در حوزه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی غذایی، میکروبیولوژی صنعتی و تکنولوژی شیلات داشته است.
وی در این راستا بیش از ٢۵٠ مقاله علمی داشته و بیش از ۶٠ دانشجوی تحصیلات تکمیلی راهنمایی کرده است.
پیش از موسوی نسب، دکتر زهره عظیمی فر دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز، جایزه علوم سافریج را در سال ٢٠١٧ دریافت کرده بود، بانویی که در سخنانی در مراسم اعطای این جایزه در لندن گفت: طی بیش از یک قرن گذشته، زنان ایرانی در کشور از بهترین آموزش های علمی برخوردار بوده اند و پیشرفت های قابل ملاحظه ای در حوزه مختلف علم داشته اند.
این عضو هیات علمی دانشگاه شیراز گفت: زن ایرانی همواره خانواده را بنیان زندگی شخصی و اجتماعی خود می داند و همت وافر در تربیت فرزندان خود و تشویق به تحصیل در حوزه های علوم پایه، هنر و ادبیات به کار بسته است.
عظیمی فر افزود: آینده بسیار روشن برای حضور موثرتر بانوان ایرانی در سطح ملی و بین المللی قابل تصور است.
وی در ادامه ضمن معرفی مختصری از پیشینه علمی و پژوهشی دکتر موسوی نسب، وی را بانویی شایسته و توانمند در تشویق و ایجاد انگیزه دختران ایرانی به حاضرین معرفی کرد.
بر اساس این گزارش، جایزه علوم سافریج مورد حمایت دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی برتر انگلستان از جمله امپراله کالج و آی بی ام و مرکز تحقیقات پزشکی لندن است و در دسته بندی های علوم پایه، مهندسی و علوم پزشکی به زنان دانشمند دنیا اختصاص می یابد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.