دکتر حمید لطیفی افزود: با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی و با تلاش و همکاری محققان و اساتید ، سعی بر آن است تا براساس نیاز مراکز تحقیقاتی نسبت به تجاری سازی تجهیزات حوزه ‘نوروفوتونیک ‘ و ‘اپتوژنتیک’ اقدام شود.
مدیر گروه پیشران نوروفوتونیک دانشگاه شهید بهشتی افزود: محققان عضو این گروه پیشران ، در یک تلاش علمی موفق شدند با حمایت های ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی، دستگاه های پیشرفته تصویربرداری نوری از مغز را طراحی و تولید کنند که گامی بسیار ارزنده در جهت افزایش توان علمی و تصویر برداری نوری از مغز با کیفیت بسیار بالا به حساب می آید.
به گفته لطیفی ، دستیابی به تکنیک ‘اپتوژنتیک’ برای تحریک و کنترل سیستم های عصبی از طریق دستکاری سیستم های عصبی و حساس نمودن سلول های عصبی به نور، یکی از موفقیت های محققان عضو گروه پیشران در پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی و مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است .
محقق حوزه علوم شناختی در بخشی دیگر از این گفت و گو به طراحی و ساخت سه سیستم تصویربرداری نوری مغز در پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: تلاش برای ساخت و بهره برداری از سه دستگاه دیگر شامل ‘میکروسکوپ لیزری کانفوکال ‘ با چهار طول موج ، همچنین ‘میکروسکوپ نوری با تابش طرح دار’ برای تصویربرداری از مغز و سیستم ‘تصویربرداری فوتواکوستیک’ با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی مراحل پایانی خود را طی می کند و امید است این تجهیزات در نیمه اول سال آینده نیز برای بهره برداری در اختیار محققان قرار گیرد.
وی گفت: با بهره برداری از تجهیزات حوزه نوروفوتونیک در پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی، محققان حوزه علوم اعصاب شناختی در سراسر کشور می توانند از خدمات این دستگاه ها برای انجام فعالیت های تحقیقاتی در حوزه های علوم اعصاب شناختی استفاده کنند.
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.