چند روز پیش و پس از آن که رییس جمهوری امریکا سرانجام پس از ۳۵ روز تعطیلی دولت این کشور را بازگشایی کرد، شرکت اسپیس ایکس موفق شد سه مجوزی را که به خاطر تعطیلی دولت معطل مانده بودند، دریافت کند.
از این سه مجوز، یکی به ماموریت CRS-17 تعلق دارد که اولین ماموریت تامین مایحتاج ایستگاه فضایی در سال میلادی جاری است و احتمالا تا اواخر فروردین سال آینده پرتاب خواهد شد.
دو مجوز بعدی اما به دومین پرتاب فالکن هوی و فرود بوسترهای آن تعلق داشت. فالکون هوی که در حال حاضر بزرگترین و قوی ترین پرتابگر فضایی عملیاتی دنیا نیز شمرده می شود قرار است در دومین پرتاب خود ماهواره Arabsat 6A را به فضا حمل کند. ماهواره مخابراتی بزرگی متعلق به عربستان سعودی که حدود شش تن وزن دارد و قرار است در مدار زمین ثابت قرار داده شود.
محموله ثانویه این پرتاب نیز احتمالا کاوشگر LightSail 2 خواهد بود. فضاپیمای کوچکی که تلاش خواهد کرد تا با استفاده از بادبان های خورشیدی در مدار زمین حرکت کند.
فالکون هوی نخستین پرتاب خود را درست یک سال پیش انجام داد. مصادف با فوریه سال ۲۰۱۸ زمانی که همراه با خود خودروی تسلا رودستر شخصی ایلان ماسک را به فضا برد. پرتابی که در نهایت اگرچه نتوانست به تمامی اهداف اصلی خود برسد اما همچنان برای اسپیس ایکس یک موفقیت بزرگ بود.
در آن زمان اسپیس ایکس موفق شد تا دو بوستر این موشک را با موفقیت فرود بیاورد اما نتوانست موشک اصلی را پس از پایان سوختش بازیابی کند. یکی از اهداف اصلی دومین پرتاب فالکون هوی بازیابی کامل بوسترها و مرحله اول موشک خواهد بود. زمان پرتاب فعلی که برای دومین ماموریت فالکون هوی مشخص شده هفتم مارس یعنی کمتر از پنج هفته آینده است. با این حال امکان تاخیر در این پرتاب کاملا وجود دارد.
فالکون هوی در حقیقت نسخه ای از موشک فالکون ۹ معمولی است که توسط دو بوستر تقویت شده است. این بوسترها هم به خودی خود هرکدام در واقع مرحله اول یک فالکون ۹ شمرده می شوند. فالکون هوی در حال حاضر با توانایی حمل تا ۷۰ تن بار به مدار زمین قوی ترین موشک پرتابگر فضایی دنیاست. رکوردی که تنها موشک بعدی ناسا ( پروژه اس ال اس) توانایی شکستن آن در آینده نزدیک را خواهد داشت.
آنطور که اسپیس ایکس در برنامه از پیش تعیین شده خود اعلام کرده بود، فالکون هوی امسال قرار است که مجموعا دو پرتاب داشته باشد. به این ترتیب بجز پرتاب ماهواره آرابات، این موشک قرار است چندین ماهواره متعلق به نیروی هوایی آمریکا را هم با خود به فضا ببرد.
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.