علی بیانی اظهار داشت: این سرشماری ۵ روزه در زیستگاه های آبی این دو شهرستان به ویژه تالاب گمیشان، پهنه آبی حاشیه دریای خزر در نواحی مرزی و سواحل چپاقلی و چارقلی انجام می شود.
به گفته وی، این سرشماری همه ساله در زمان مشخصی اجرا و هدف آن پایش حیات وحش و برنامه ریزی برای حفظ و صیانت از تنوع زیست محیطی و ذخایر ژنتیکی است.
وی افزود: در سرشماری امسال علاوه بر افزایش دقت در تعیین کمیت و تعداد پرندگان و شناخت دقیق گونه های مختلف، احتمال وجود بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نیز بررسی شد.
بیانی گفت که محیط بانان و کارشناسان با استفاده از دوربین های تلسکوپی(پرنده نگری) و دوربین های چشمی این طرح را اجرا کردند.
وی همچنین از تحویل یک فلامینگوی مصدوم به این اداره خبر داد و گفت این پرنده که در فهرست گونه های در معرض خطر قرار دارد به دلیل اصابت گلوله از ناحیه بال دچار جراحت شده بود که توسط یکی از قایقرانان به محیط زیست تحویل داده شد.
رئیس اداره محیط زیست بندرترکمن و گمیشان افزود: این پرنده برای درمان تکمیلی و تیمار به اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان منتقل شد.
در استان گلستان ۳۰۴ گونه پرنده حضور دارند که از این تعداد ۱۰۲ گونه بومی کشور و ۹۷ گونه زمستانگذران مهاجر، ۸۱ گونه زادآور و ۱۹ گونه مهاجر اتفاقی هستند.
تالاب گمیشان با وسعتی افزون بر ۱۴ هزار هکتار در شمال شهرستان گمیشان واقع شده و تنها تالاب ساحلی استان گلستان است.
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.