دکتر عبدالوهاب مقصودلو مسوول برنامه علمی پایش و مطالعه نواحی ساحلی و کم عمق دریاهای ایران با بیان این خبر گفت: در این مرحله از این تحقیقات دریایی که در سواحل خوریات و جنگل های حرا در استان بوشهر آغاز شده است، پارامترهای زیستی، شیمی، فیزیک، زمین شناسی، آلودگی نفتی، فلزات سنگین و میکروپلاستیک ها توسط محققان پژوهشگاه و ایستگاه های تابعه جمع آوری و تحلیل می شود.
مقصودلو پارامترهای هیدرودینامیکی آب های ساحلی، خوریات و همچنین ارزیابی سلامت جنگل های حرای مله گنزه و مصب مند و مطالعات فونستیک سواحل ماسه ای و سنگی را بخش دیگری از پایش در این مرحله عنوان کرد.
این عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، هدف از انجام این تحقیقات میدانی را اطلاع از وضعیت زیستی، شرایط فیزیکی، شیمیایی و هیدرودینامیکی سواحل خلیج فارس و دریای عمان عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد که با انجام این تحقیقات گسترده و منظم، نتایج مفیدی در حوزه علوم و فنون دریایی، اقیانوسی و جوی حاصل شود.
اولین مرحله «برنامه جامع پایش نواحی ساحلی آب های پیرامونی ایران» ۲۱ آذر ماه سالجاری به مدت یک هفته در منطقه چابهار انجام شد که فاز اجرایی این تحقیقات دریایی در مناطق جزر و مدی، نواحی مرجانی، بندر شهید بهشتی، و پنج ایستگاه زیرکشندی در طول یک ترانسکت عمود به ساحل در منطقه چابهار بوده است.
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.