به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، براساس رتبهبندی سایمگو، ایران در سال ۲۰۱۷ به مقام نخست تولیدات علمی در رشته فناوری نانو در سطح کشورهای آسیای غربی رسیده است.
در تصویر زیر صدرنشینی ایران در فناوری نانو را مشاهده میکنید:
بررسیهای منتشر شده در مجله «SCImago Journal & Country Rank» نشان میدهد، ایران با تعداد ۷۳۵ مقاله در رتبه نخست و عربستان با یک اختلاف در مقام دوم قرار گرفته است.
کشور مصر، رژیم صهیونیستی، کشورهای ترکیه، عراق، امارات متحده عربی، قطر، اردن، عمان، لبنان، کویت، سرزمینهای اشغالی، یمن، بحرین و امارات متحده عربی به ترتیب در جایگاههای بعد از ایران و عربستان سعودی قرار دارند.
دادههای منتشر شده حاکی از آن است که از ۷۳۵ مقاله منتشر شده در علم نانو توسط دانشمندان ایرانی، ۷۰۷ مقاله قابل استناد بوده است.
امارات متحده عربی به عنوان آخرین کشور در آسیای غربی تنها یک مقاله در سال ۲۰۱۷ در زمینه فناوری نانو ارائه کرده است.
در یک بررسی کلیتر میان ۱۵۵ کشور جهان، دانشمندان چینی با ارائه ۱۳ هزار و ۵۵۵ مقاله که ۱۳ هزار و ۳۱۷ مورد آن قابل استناد بوده، صدرنشین کشورهای جهان هستند.
آمریکا با یک اختلاف قابل توجه ۶ هزار مقالهای، جایگاه دوم جهان را به خود اختصاص داده است؛ دانشمندان آمریکایی ۷هزار و ۷۹۱ مقاله در رابطه با مقاله فناوری نانو ارائه کردهاند که ۷ هزار و ۶۴۰ مورد آن قابل استناد بوده است.
ایران که صدرنشین آسیای غربی در فناوری نانو است، در جایگاه جهانی رتبه شانزدهم را به خود اختصاص داده است.
در تصویر زیر صدرنشینی کشور چین در جهان را مشاهده میکنید:
نظام رتبهبندی سایمگو توسط یک گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا در اسپانیا انجام میشود که بر اساس تعداد مقالات علمی و علمی مؤسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در بانک مطالعاتی اسکوپوس، آنها را ارزیابی و رتبهبندی میکند.
این رتبهبندی یکی از جدیدترین و جامعترین نظامهای رتبهبندی پژوهشی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشمحور در جهان است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.