بهزاد علیمحمدی در نشست خبری با اشاره به آغاز فعالیت شرکت فناور مدیریت پروژه نیروگاه های سولار از سال ۱۳۹۴ افزود: این شرکت با توسعه و گسترش زیرساخت ها، فعالیت های خود را در حوزه انرژی های تجدیدپذیر به منظور طراحی و ساخت یک نرم افزار برای کنترل و مدیریت نیروگاه های خورشیدی متمرکز کرده است.
وی ادامه داد: این مجموعه فعالیت خود را در واقع با هدف ایجاد تامین مالی، پیمانکاری و خدمات پس از فروش برای مدیریت نیروگاههای خورشیدی آغاز کرده و تاکنون ۴۲۰نیروگاه خورشیدی را در ایران مدیریت و کنترل کرده و شناسنامه دارکرده است.
علی محمدی در ادامه با تاکید براینکه، درحال حاضر پتانسیل تابشی در ایران بسیار بالاتر از کشوری همچون آلمان است، در عین حال گفت: این درحالی است که کشور آلمان بسیار بیشتر از این پتانسیل برای تولید انرژی استفاده می کند.
وی یکی از دلائل اصلی عدم سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بخش را وجود سوداگری در سایر بخش ها از جمله بازار دلار عنوان کرد و گفت: با اینکه حمایت وزارت نیرو و بانک ها مناسب بوده است اما سیل سرمایه گذاری به سمت سرمایه گذاری شناور بوده است.
وی همچنین با تاکید براینکه، شناسنامهدار شدن نیروگاههای خورشیدی افزایش ۲۵ درصد راندمان نیروگاهی را بدنبال خواهد داشت تصریح کرد:هم اکنون ۹۵۰۰ واحد نیروگاه خورشیدی در کشور راه اندازی شده است که تقریبا ۴۷ مگاوات مربوط به بخش نیروگاههای خورشیدی می باشد.
عضو انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران اظهار کرد: در صورتی که نیروگاههای خورشیدی ۵۰ درصد راندمان خود را از دست دهند دیگر کارایی نخواهند داشت.
وی با بیان اینکه، در صورت تصویب پیشنهاد وزارت نیرو، نرخ خرید تضمینی برق از تجدیدپذیرها تا پایان سال جاری ۳۰ درصد افزایش مییابد، افزود:البته این نرخ تا ۴۰ درصد نیز می تواند افزایش داشته باشد.
علی محمدی در خصوص نرخ فعلی خرید تضمینی برق نیز اظهارکرد: نرخ پایه خرید تضمینی برق از نیروگاههای خورشیدی خانگی و کوچک مقیاس در حال حاضر برای خانگی ۸۰۰ تومان در هر کیلووات ساعت است و مزارع خورشیدی نیز ۴۹۰ تومان است.
وی در ادامه آموزش با محوریت تیمی به منظور کاهش خطاها و افزایش راندمان، امکان درآمدزایی برای اقشار کم درآمد جامعه، مهارت آموزی و ایجاد اشتغال، فرهنگ سازی الگوی مصرف و بهره وری انرژی با برگزاری کنفرانس ها و ورکشاپ های ایده پردازی را از مهمترین اهداف و ماموریت شرکت مدیریت پروژه نیروگاه های سولار نام برد.
** روند اجرای نیروگاههای خورشیدی در مناطق مختلف کشور یکسان نیست
نماینده مدیرعامل شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی سولار نیز در این نشست اظهارکرد: ما برای نخستین بار در دنیا از طریق استفاده رایگان از پانلهای ارتباطی و احداث شبکه محلی رصد در سطح کشور ۲۴۰۰ فرصت شغلی مستقیم و ۲۴ هزار فرصت شغلی غیرمستقیم ایجاد کردیم.
کامران دوراندیش یکی از معضلات نیروگاههای تجدیدپذیر را اجرای نامنظم و شلخته نیروگاههای خورشیدی دانست و افزود: البته این معضل با شناسنامه دار کردن نیروگاههای تجدیدپذیر و خورشیدی که پیش از این نامنظم بود تا حدودی مرتفع شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته برای اجرای پروژه های با ۱۸ بانک از جمله پستبانک برای تامین مالی تفاهمنامه امضاء کرده ایم افزود:البته با توجه به گستردگی پست بانک در بسیاری از روستاهای کشوریکی از اهداف ما توسعه انرژیهای تجدیدپذیر روستاها و مناطق محروم است.
دوراندیش ادامه داد: البته در این بخش سازمان بسیج نیز در یک طرحی موسوم به جهاد روشنایی درصدد راه اندازی ۳ هزار واحد نیروگاه خورشیدی برای ایجاد درآمد و اشتغال در کشور است.
نماینده مدیرعامل شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی سولار همچنین تصریح کرد: صندوق توسعه ملی نیز برای انرژیهای تجدیدپذیر در بخش مزارع و منازل ۷۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده است
وی در ادامه با اشاره به تاثیر انرژی های تجدیدپذیر در کاهش مخاطرات زیست محیطی اظهاکرد: برای هر یک مگاوات که به شبکه تجدیدپذیر اضافه می شود ۲۲ نفر هزینه درمان کاهش می یابد و این می تواند یک یارانه بزرگ پیشگیرانه برای دولت باشد.
نماینده مدیرعامل شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی همچنین ادامه داد: با نصب نیروگاههای خورشیدی ۵ میلیون تن آلایندههای محیطی نیز کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: ضمن اینکه نفوذ انرژی های تجدید پذیر به بخش خانگی از هریک کیلووات ۶۳ درصد جلوی اتلاف انرژی را می گیرد و از اتلاف انرژی جلوگیری می کند.
دوراندیش همچنین اظهارکرد: در صورتی که موفق به پیادهسازی سامانه دیسپچینگ برای کل بخشهای انرژی شویم، می توانیم اقدام به راهاندازی سامانه اورژانس انرژی در کشور کنیم.
وی در ادامه با اشاره به دستیابی این مجموعه به دو نوآوری گفت: نخستین اختراع مربوط به دستگاه مانیتورینگ نیروگاههای خورشیدی است که پیش از این جز اقلام وارداتی به کشور بود که این نوآوری برای صد نیروگاه ۲۰۰ میلیون دلار صرفهجویی به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه، مجمووعه مدیریت پروژه های نیروگاهی سولار در سال گذشته جز بیست و یکمین شرکت های تحول آور بوده است و امسال نیز در بخش ایده برتر ششمین همایش فاب مورد تقدیر قرار گرفته است، ایجاد یک کارگروه انرژی های تجدید پذیر در معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری را در توسعه هرچه بیشتر انرژی های تجدید پذیر بسیار اثرگذار دانست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.