۱۰۸ نفر از دانشجویان رشته نرم افزار رایانه از دانشگاه های سراسر کشور اعم از صنعتی شریف، تهران، صنعتی امیر کبیر، علم و صنعت ایران، فردوسی مشهد و دانشگاه صنعتی سجاد، صنعتی اصفهان، همدان، صنعتی انوشیروانی بابل، زنجان در ۲۷ گروه چهار نفره استعدادهای خود را در قالب مسابقات کدنویسی مبهم (Spaghetti Contest) برای جلب نظر شرکت های فناوری اطلاعات به منحصه ظهور گذاشته اند.
دبیر اجرایی مسابقات کدنویسی مبهم امروز با اشاره به برگزاری این مسابقات از سوی دبیرخانه رویدادهای حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی شریف با همکاری پارک علم و فناوری این دانشگاه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جامعه هدف این مسابقات را برنامه نویسان دانشگاهی که در حوزه ++C عنوان کرد.
++C ( سی پلاس پلاس ) یک زبان برنامه نویسی رایانه ای همه منظوره، همگردان، سطح میانی، شیء گرا و چندرگه – که از برنامه نویسی رویهای، تجرید دادهها و برنامهنویسی شیء گرا پشتیبانی میکند -، عمومی و با قابلیتهای سطح بالا و سطح پایین است.
هدف اصلی برنامه، شناساسایی استعدادها و برنامه نویسان برتر کشور و متصل کردن آنها به بازار کار است.
محمدعلی روزی طلب افزود: تعدادی از شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات برای حضور در این مسابقات دعوت شده اند و از نزدیک به عملکردها نظارت دارند.
وی یادآوری کرد: پیش از برگزاری مسابقات رزومه کاری دریافتی از سوی هر کدام از برنامه نویسان به این شرکت ها ارایه شده است که بر اساس این رزومه و کیفیت کاری نسبت به انتخاب دانشجویان برای به کارگیری در شرکت ها اقدام می کنند.
روزی طلب گفت: در مرحله نخست سه تیم از مجموع تیم ها به عنوان تیم های برتر انتخاب و در آیین پایانی با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری مورد تقدیر قرار می گیرند.
قرار است به تیم های اول تا سوم بهترتیب ۴۰، ۳۰ و ۲۰ میلیون ریال جایزه نقدی پرداخت شود.
توان منحصر به فرد داخلی در تولید نرم افزار
نماینده یکی از شرکت های فناوری اطلاعات حاضر در این مسابقات هم به ایرنا گفت: برای این شرکت ها به کارگیری نیروهای جوان، خلاق و متخصص حایز اهمیت بسیاری است و این مسابقات زمینه انتخاب برترین های این حوزه را فراهم کرده است.
مریم عبادی اظهار داشت: افراد خاصی وجود دارند که کدنویسی را به صورت معکوس انجام می دهند و می توانند برای کارهای خلاقانه در شرکت ها و تولیدات محصولات جدید بسیار موثر باشند.
وی با اشاره به ضرورت ملاحظات امنیتی در برنامه نویسی رایانه گفت: در زمان حاضر استعدادهای خوبی در زمینه تولیدنرم افزار در کشور وجود دارد و می شود گفت در این حوزه واردات آنچنانی نداریم اما همچنان در سخت افزار با محدودیت هایی مواجه هستیم.
ارزیابی توان دانشجویان در برنامه نویسی
یکی از داوران مسابقات کدنویسی مبهم نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در مجموع ۴۰کد به دبیرخانه ارسال شده بود که از اینها ۲۷ کد انتخاب شده که هر گروه روی ۲۶کد ارایه شده توسط دیگر گروه ها کار و نسبت به باز کردن آنها اقدام می کنند.
احسان احسانی مقدم افزود: دانشجویان تا ساعت ۱۷ امروز وقت دارند تا نسبت به شکستن کدها اقدام کنند که در نهایت ۵ داور این مسابقات پس از بررسی های لازم گروه های برتر را اعلام خواهند کرد.
برای شرکت در این مسابقات تیم های شرکت کننده کدی را به مبهم ترین شکل ممکن تهیه و برای دبیرخانه ارسال و به ازای ارسال هر کد دو امتیاز به هر گروه شرکت کننده تعلق گرفته است.
به گفته احسانی مقدم، به ازای هر کدی که شکسته شود به گروه موفق یک امتیاز داده می شود و در صورتی که کد آنها از سوی دیگر گروه ها شکسته شود دو امتیاز از دست خواهند داد.
این زبان دارای قابلیت های انواع داده ایستا، نوشتار آزاد، چندمدلی، به طور معمول زبان ترجمه شده با پشتیبانی از برنامه نویسی ساختیافته، برنامهنویسی شیءگرا، برنامهنویسی جنریک است.
++C توسط «بییارنه استراستروپ» ریاضیدان دانمارکی در سال ۱۹۷۹ در آزمایشگاههای بل (Bell Labs)، برای بهبود زبان سی و بر مبنای آن ساخته شد و آن را «C با کلاس» (C With Classes) نامگذاری کرد که در سال ۱۹۸۳ به ++C تغییر نام داد.
این زبان برنامهنویسی در سال ۱۹۹۸ با نام ISO/IEC 14882:1998 استاندارد شد. نسخه فعلی استاندارد این زبان ISO/IEC 14882:2014 است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.