محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی شیشه پنجرههای هوشمند با قابلیت کنترل جذب نور را طراحی کرد و ساخت.
فروزان فقیری صرفهجویی در مصرف انرژی ساختمانها را مهمترین هدف طراحی و ساخت این شیشههای هوشمند نام برد و گفت: در تابستان و روزهای گرم به دلیل عبور نور از شیشه خودروها و پنجره ساختمانها، فضاهای داخلی به شدت گرم میشود و هزینه زیادی برای خنک نگه داشتن این مکانها می طلبد؛ به همین دلیل در این طرح تلاش برای صرفهجویی در مصرف انرژی در ساختمانها روی پنجرهها متمرکز شده است.
وی با بیان اینکه مطالعات زیادی برای یافتن انواع جدید پنجرههای شیشهای با قابلیت دودی شدن در ساختمانها، خودروها، سالنها و مکانهای عمومی انجام شده است، افزود: این فناوری کاربردهای فراوان دیگری هم دارد؛ به عنوان مثال شیشهای را تصور کنید که قابلیت تغییر از حالت شفاف به حالت کدر، توسط یک کلید را داشته باشد، میتوان از این شیشه برای پنجره خانه (در حالت نیاز به ایجاد مانع دید)، برای جلوی فروشگاهها در شب همچنین در حمامها استفاده کرد.
این محقق واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه فناوری یادشده در ایران وجود ندارد، تصریح کرد: با وجود اینکه استفاده از این شیشههای خصوصی، هنوز متداول نشده است؛ نمونههایی در دنیا وجود دارد. پنجرههای هوشمند موجود، از پنجرههای الکتروکرومیک گرفته تا پنجرههای با ذرات معلق، همگی به طریقی هوشمند به کنترل و بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها و اماکن عمومی کمک میکنند.
فقیری درباره صرفه اقتصادی بکارگیری این فناوری، اظهار کرد: هزینه تمام شده برای ساخت این شیشه ها اکنون برای کاربری کلان مقرون به صرفه نیست. این دستاورد در صنایع خودروسازی، صنایع هواپیمایی، صنایع کشتیسازی و گردشگری دریایی، صنعت ساختمان، علوم ارتباطات و فناوری تصویری و… کاربرهای فراوانی دارد.
فروزان فقیری این پژوهش را در قالب پایاننامه با عنوان «طراحی و ساخت شیشه پنجرههای هوشمند با قابلیت کنترل جذب نور» به راهنمایی دکتر محمود قراننویس و دکتر هومن اخوان و مشاوره دکتر محمدرضا حنطهزاده انجام داده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.