به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، هوش مصنوعی جدیدی که افکار دیگران را درک میکند، توسط شرکت پژوهشی موسوم به “ذهن عمیق”(DeepMind)متعلق به گوگل ساخته شده است.
شرکت “دیپمایند” که گروهی از پژوهشگران هوش مصنوعی در لندن آن را تشکیل داده اند، رباتی با هدف گسترش نظریه پایهای ذهن ابداع کرده است.
این نرمافزار، قابلیت پیشبینی کار دیگر سیستمهای هوش مصنوعی را دارد و حتی میتواند بفهمد آیا عقاید آنها در مورد دنیای اطرافشان اشتباه است یا خیر.
این نظریه، کلید تعاملات پیچیده اجتماعی محسوب میشود و تقلید هوش مصنوعی از انسان یک ضرورت است.
این ربات موسوم به “نظریه شبکه ذهن” (Theory of Mind-net) یا ” ToM-net” قادر است کار دیگر عاملان هوش مصنوعی را در محیط مجازی پیشبینی کند.
در این آزمایشها، دو نفر مورد بررسی قرار میگیرند که یکی از آنها به نام “آن” (Anne)، دیگری را که “سالی”(Sally) نام دارد، تماشا میکند. همچنین، توپی هم در جایی از اتاق مخفی شده است.
یک نفر، بدون اینکه سالی ببیند توپ را به نقطه متفاوتی میبرد و از “آن” که شاهد این ماجراست، سوال میشود به نظر او، سالی کجا را برای پیدا کردن توپ خواهد گشت.
“آن” برای گذشتن از این آزمایش باید نشان دهد که میتواند بین محل قرار گرفتن توپ و جایی که سالی فکر میکند توپ آنجاست، تمیز دهد و این یعنی آن باید بفهمد سالی عقیده اشتباهی درباره جای توپ دارد.
پژوهشگران شرکت “دیپمایند” برای آزمایش هوش مصنوعی جدید خود، این آزمایش روانشناختی را در محیط مجازی تکرار کردند.
در این آزمایش، به ” ToM-net” که نقش آن را بازی میکند، یک توری ۱۱ در ۱۱ با چهار شیء رنگی و تعداد زیادی دیواره داخلی ارائه شد.
بدون اطلاع ” ToM-net “، یک عامل هوش مصنوعی به سوی یکی از چهار شیء حرکت کرد و از ” ToM-net”خواسته شد آنچه قرار است رخ دهد پیشبینی کند.
“ToM-net” توانست براساس اطلاعات ارائه شده، کار این عامل را دقیقا پیشبینی کند و همان آزمایش سالی و آن را پشت سر بگذارد.
امکان دارد کارایی آزمایش “نظریه ذهن”، به ساخت رباتهایی بیانجامد که میتوانند بیشتر مانند انسانها فکر کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.