علی مرسلی، متخصص ریشه درمانی و دندانپزشک در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: دندانپزشک شما باید در مورد شرایط شما و بیماریهایی که شما به آن مبتلا هستید، بداند، این دانستن چند دلیل دارد. اول اینکه بسیاری از بیماریهایی که مراجعین دندانپزشکی به آنها مبتلا هستند میتواند روی درمان دندانپزشکی آنها تأثیر بگذارد. از طرف دیگر سلامت دهان و سلامت عمومی بدن رابطه متقابلی باهم دارند. طوری که سلامت کلی بدن شما روی دهان شما تأثیر میگذارد و از طرف دیگر بیماریهای دهان شما میتوانند روی سلامت عمومی شما تأثیر داشته باشند.
وی گفت: دندانپزشک باید در مورد تمام جوانب بیماری احتمالی قلبی عروقی و داروهای مصرفی شما اطلاع داشته باشد. تزریق انواعی از بیحسی دندانپزشکی در برخی از بیماران قلبی و عروقی میتواند مشکلاتی ایجاد کند.
مرسلی افزود: بهعلاوه در برخی از بیماران قلبی نیاز بهپیش دارویی با آنتیبیوتیک قبل از برخی درمانهای دندانپزشکی وجود دارد.داروهای قلبی و عروقی طیف وسیعی دارند.فشارخون در کشور ما به دلیل سبک ناسالم زندگی شایع است و به نظر در نسلهای آینده هم روند افزایشی خواهد داشت. دندانپزشک شما در بسیاری از موارد مجبور است با پزشک متخصص قلبی که تحت نظرش هستید در مورد درمان دندانپزشکی شما مشورت بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: هر نوع دارویی را مصرف میکنید با دندانپزشک خود در میان بگذارید. شاید مصرف برخی داروها ازنظر شما عادی بوده و مهم نباشد. ولی ممکن است در درمان دندانپزشکی شما تأثیر داشته باشد. مثلاً مصرف آسپرین ساده که اغلب در برخی افراد مسن ممکن است مشاهده شود، ممکن است که در مواردی با عدم کنترل خونریزی در جریان درمانهای دندانپزشکی همراه باشد.
این متخصص ریشه درمانی در پایان توصیه کرد: امروزه خوشبختانه امکان درمان بیماران با عوامل مسری در بیشتر مراکز دندانپزشکی وجود دارد. در صورت ابتلا به هر نوع بیماری مسری از راه خون مانند ویروس عامل بیماری ایدز، هپاتیت و سایر بیماریهای مسری مانند سل و … ، بدون واهمه با دندانپزشک خود در این رابطه صحبت کنید. آگاهی دندانپزشک در مورد این بیماریها هم سلامت خود فرد، هم سایر مراجعین و هم کادر درمانی را تأمین میکند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.