به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس آلرت، “شان برادی”(Sean Brady ) میکروبیولوژیست و استاد دانشگاه “راکفلر”(Rockefeller) فکر میکند وقت آن است که تاکتیک را تغییر دهیم. برادی گفت که به جای رشد آنتی بیوتیکها در پتری دیش، او امیدوار است که آنها را در زمین پیدا کند. هر جایی که قدم میزنید، ۱۰هزار باکتری وجود دارد که اکثر ما آنها را ندیدهایم.
وی افزود: بسیاری از این باکتریها به گونه ای رفتار میکنند که هنوز درک نشده و مولکولهایی تولید میکنند که ما قبلا ندیده ایم.
برادی وهمکارانش گونه جدیدی از آنتی بیوتیک استخراج شده از میکروارگانیسمهای ناشناخته که در خاک زندگی میکنند را کشف کردند.
این نوع که آنها “مالاکیدین” (malacidins)مینامند، بسیاری از “میکروبهای بیماری زا”(superbugs) از جمله “استافیلوکوک اورئوس” مقاوم به متی سیلین (MRSA) را از بین میبرد.
برادی افزود: این آنتی بیوتیک را نمیتوان به زودی در داروخانهها عرضه کرد، سالها طول میکشد تا یک مولکول جدید توسعه یافته، تست شده و برای توزیع مورد تایید قرار گیرد.اگرچه آنتی بیوتیکها به خاطر توانایی آنها برای مبارزه با میکروبهایی که انسان را بیمار میکنند مورد توجه قرار میگیرند، بیشتر داروها از باکتریها تولید میشوند.
به عنوان مثال، “استرپتومایسین” (streptomycin)، که برای درمان بیماری سل و طاعون مورد استفاده قرار میگیرد، توسط باکتری “استرپتومیسس” ( Streptomyces griseus)تولید میشود.
برای این مطالعه، تیم برادی، مقدار زیادی از DNA را که از صدها نمونه خاکی که توسط دانشمندان در سراسر کشور تهیه شده بود، کلون کردند. او و همکارانش به طور خاص به دنبال یک ژن شناخته شده مرتبط با تولید آنتی بیوتیک وابسته به کلسیم، بودند. مولکولهایی که تنها زمانی که کلسیم اطراف آن است، به سلولهای باکتریایی حمله میکنند.
محققان پس از شناسایی یک توالی حاوی ژن وابسته به کلسیم، آن را کلون و به یک میکروب قابل کشت تزریق کردند. مدتی بعد، آن میکروبها، “مالاکیدین” (malacidins) که از انواع آنتی بیوتیکهای موجود در خاک است را تولید کردند.
هنگامیکه آنها به پوست موشهای آلوده به استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین تزریق کردند، موکولهای ناشناخته پیشین زخمها را به طور موفقیت آمیزی استریلیزه کرد. باکتری حتی پس از سه هفته قرار گرفتن در معرض علائم، مقاومت نشان نداد.
به گفته برادی، مالاکیدینها با دخالت در فرایند تولید باکتریها برای ساخت دیوارههای سلولی کار میکنند. سلولهای انسانی بر فرایند متفاوتی متکی هستند، بنابراین آنتی بیوتیک برای افراد سمی نیست.
برادی تنها دانشمند با این ایده نیست. محققان در جاهای دیگر نیز با استفاده از متاژنومیکس که مطالعه مواد ژنتیکی بدست آمده مستقیماً از نمونههای محیطی میباشد، به دنبال آنتی بیوتیکهای جدید در آبهای اقیانوس و رودههای حشرات هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.