به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلور، یک راه حل برای گسترش عمر باتری “دستگاههای بیسیم” توسط محققان دانشگاه استنفورد در حال توسعه است. دراین روش، یک “گیرنده بیدارکننده” به یک دستگاه الکترونیکی اضافه میشود، که میتواند با یک پیام در لحظه، دکمه خاموش دستگاه را فعال کند.
پروفسورامین اربابیان فارغ التحصیل دانشگاه شریف و استادیار مهندسی برق دانشگاه استنفورد، به همراه انجاد رخی، دانشجوی فارغ التحیصل این دانشگاه، یک گیرنده “بیدارکننده” را در آزمایشگاه اربابیان در این دانشگاه توسعه دادند که یک دستگاه را در پاسخ به سیگنالهای اولتراسونیک روشن میکند. این سیگنالها در خارج از محدوده شنوایی انسان هستند. این گیرنده با کار روی طول موجهای کوتاه تر و تبدیل “امواج رادیویی” به “اولتراسوند”(امواج صوتی که خارج از محدوده شنوایی انسان هستند) بسیار کوچکتر از گیرندههای بیدار کننده مشابه است که پاسخگوی سیگنالهای رادیویی هستند. این گیرنده با قدرت بسیار کمی کار میکند و در محدوده گستردهای کاربرد دارد. این گروه تحقیقاتی این اختراع را روز ۱۴ فوریه (فردا) در کنفرانس “مدارهای جامد” ارائه خواهند داد.
این گیرنده بیدارکننده دارای کاربردهای بالقوه فراوانی به خصوص در طراحی نسل آینده دستگاههای شبکه شده، شامل دستگاههای”هوشمند” است که میتوانند به طور مستقیم و بدون دخالت انسان با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
رخی اظهار کرد: “اینترنت” و “موبایل” دو مثال بارز در این حوزه هستند. من بسیار شگفت زده هستم تا ببینم مردم از این گیرنده بیدارکننده استفاده میکنند تا نسل آینده اینترنت اشیاء را فعال سازند.
این گیرنده هنگامی که به یک دستگاه متصل میشود، به یک الگوی اولتراسونیک گوش میدهد و زمان روشن شدن دستگاه را اعلام میکند. این گیرنده برای تداوم در گوش دادن دائمی به الگوی اولتراسونیک دستگاه، تنها نیازمند میزان کمی انرژی است. بنابراین، با افزایش عمر باتری دستگاههای بزرگتر، همواره در مصرف انرژی صرفهجویی میکند. این گیرنده بیدار کننده همچنین به دستگاه این امکان را میدهد که از یک مسافت دور روشن شوند.
اربابیان گفت: طراحی این دستگاههای الکترونیک با چالشهای متعددی مواجه بوده است. کاهش در مصرف انرژی و اندازه گیرندههای بیدارکننده، در عین حال حفظ یا گسترش دامنه فعالیت آنها، از چالشهای اساسی بوده است.
وی ادامه داد، ولی این چالش ارزش پیگیری را داشت. زیرا حل این مشکل میتواند شبکههای مقیاس پذیر گیرندههای بیدارکننده را که هر روزه با آنها سرکار داریم، فعال کند.
با توجه به افزایش علاقه به دستگاههای شبکه، محققان و سازمانهای صنعتی شروع به تعریف ویژگی ها و تکنیکهای استاندارد آنها می کنند.
رخی بیان کرد: صرف نظر از این که آیا این گیرنده بیدارکننده اولتراسوند در میان نمونههای استاندارد است یا خیر، به احتمال زیاد این گیرنده به زودی به یکی از برنامههای تجاری تبدیل خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.