به گزارش ایسنا، نسل سوم سلولهای خورشیدی عمدتا مبتنی بر استفاده از ساختارهای نانویی با هدف کاهش هزینه ساخت و سادگی تولید سلولهای خورشیدی توسعه یافتهاند و در این میان سلولهای رنگدانهای و سلولهای پروسکایتی بخش قابلملاحظهای از پروژههای تحقیقاتی در حوزه سلولهای خورشیدی را به خود اختصاص میدهند.
در سلولهای رنگدانهای از نانو ذرات TiO2 (دی اکسید تیتانیوم)، ZnO (اکسید روی) و SnO2 (دی اکسید قلع) در تهیه ماده فعال برای ساخت سلول استفاده میشود و نانو ساختارهای پروسکایتی نیز جهت ساخت سلولهای پروسکایتی برای رسیدن به راندمانهای مناسبتر همراه با فرآیند ساده و ارزان این سلولها مورد توجه خاص محققان قرار گرفته است.
بر این اساس، به همت یکی از شرکتهای فناوری کارگاه تخصصی یک روزه ساخت سلولهای خورشیدی رنگدانهای و پروسکایتی در پارک علم و فناوری سمنان برگزار میشود.
در این کارگاه آموزشی، ضمن معرفی سلولهای رنگدانهای و پروسکایتی و مراحل مشخصه یابی سلولها و پارامترهای مهم آنها، اقدام به ساخت عملی این سلولها و اندازهگیری پارامترهای آنها خواهد شد.
این کارگاه یکروزه در دو بخش تئوری و عملی برگزار میشود که شامل مباحث آشنایی با سلولهای خورشیدی پروسکایتی و رنگدانهای و بررسی مکانیسم عملکرد آنها، مراحل ساخت سلولهای خورشیدی رنگدانهای و پروسکایتی، معرفی ابزارهای مشخصهیابی سلولهای خورشیدی و نحوه اندازهگیری پارامترهای سلول میشود.
در بخش عملی نیز آمادهسازی مباحثی چون زیرلایه، لایه بلاک (لایه نشانی، فرآیند بازپخت لایه بلاک)، لایه نشانی لایه پروس، لایه نشانی پروسکایت (روش تکمرحلهای، روش دومرحلهای) و لایه نشانی لایه انتقال دهنده حفره ارائه میشود.
مخاطبین این کارگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی و محققان در رشتههای فیزیک، شیمی، فناوری نانو، مواد، الکترونیک و مکانیک هستند. شرکتکنندگان در این کارگاه از تخفیف ۱۵ درصدی خدمات آزمایشگاهی سلولهای خورشیدی به مدت ۶ ماه و همچنین ۲۵ درصد تخفیف در خرید پکیج «مواد ساخت سلول» بهرهمند خواهند شد.
این کارگاه به مدت یک روز در ۲۸ بهمنماه جاری در شاهرود، پارک علم و فناوری استان سمنان برگزار خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.