به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، گویا سفید شدن صخرههای مرجانی جهان خطر کافی نبوده است، چرا که مطالعه جدید دانشگاه “کورنل” آمریکا نشان میدهد که زبالههای پلاستیکی رها شده در آب نیز آنها را از بین میبرد.
با توجه به این مطالعه، زمانی که این زبالهها با مرجانها تماس برقرار کنند، احتمال ابتلا به بیماری از ۴ درصد به ۸۹ درصد افزایش مییابد.
“جولیا لمب”، پژوهشگر ارشد این مطالعه و فوق دکترای دانشگاه “کورنل” که تحقیق خود را از زمانی که در دانشگاه “جیمز کوک” استرالیا دانشجوی دکتری بود، آغاز کرد، میگوید: اقلام پلاستیکی مانند دربهای بطری و مسواکها که معمولا از پلیپروپیلن ساخته شدهاند، به شدت دارای باکتری هستند. این مسئله با گروه ویرانگر بیماریهای مرجانی در سطح جهان که به عنوان سندرم سفید شناخته شده، مرتبط است.
“لمب” و تیمش برای این مطالعه، ۱۵۹ صخره مرجانی را در اندونزی، استرالیا، میانمار و تایلند مورد بررسی قرار دادند. آنها به صورت بصری تقریبا ۱۲۵ هزار مرجان را بررسی کردند و به دنبال از دست دادن بافت و جراحت گشتند.
هرچه مقدار پلاستیکی که وجود داشت بیشتر بود، شواهد بیماری نیز بیشتر بود.
شیوع پلاستیکها بسته به موقعیت مکانی بسیار متفاوت است. مثلا در استرالیا ۰٫۴ مورد در هر ۱۰۰ متر مربع مشاهده میشود، در حالی که در اندونزی ۲۵٫۶ مورد در هر ۱۰۰ متر مربع بود.
دانشمندان بر این باورند که حدود ۱۱٫۱ میلیارد عدد پلاستیک در صخرههای مرجانی سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه وجود دارد که این رقم در هفت سال آینده احتمالا ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت.
“درو هارول” دستیار تحقیق میگوید: کار ما نشان میدهد که آلودگی پلاستیکی باعث کشتن مرجانها میشود. هدف ما این است که کمتر روی اندازهگیری میزان از بین رفتن مرجانها تمرکز کنیم و بیشتر تمرکزمان روی یافتن راه حل باشد.
وی افزود: در حالی که ما نمیتوانیم تاثیر زیاد گرم شدن کره زمین را در سلامت مرجانها در کوتاه مدت متوقف کنیم، این تحقیق جدید باید سیاست کاهش آلودگی پلاستیک را رواج دهد.
این مقاله اخیرا در مجله Science منتشر شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.