به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیسنیوز، نام این سیستم جدید براساس حروف اول عبارت انگلیسی Station Explorer for X-Ray Timing and Navigation Technology به معنی ” کاوشگر ایستگاه برای فناوری زمانبندی و ناوبری اشعهایکس SEXTANT گذاشته شده است. در این سیستم از اشعه ایکس برای یافتن محل دقیق یک جسم در فضا مشابه سیستمهای موقعیتیاب جهانی در زمین استفاده میشود.
جیسون میچل مدیر پروژه سکستانت از مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا گفت: این روش تحولی در پیشرفت اکتشاف فضایی آینده است.
وی در ادامه افزود: ما برای اولینبار با استفاده از امواج رادیویی اشعهایکس به طور کامل و خودکار و در زمان واقعی در فضا ناوبری خواهیم کرد.
ناوبری Sextant با استفاده از پالسارها است. پالسارها به سرعت در حال چرخش بوده و ستارههای نوترونی با مغناطیس بالا هستند. پالسارها پرتوهایی از جمله مقادیر زیادی اشعه ایکس را در زمان چرخش به اطراف منتشر میکنند. چرخش این پرتوها که شبیه نور منتشر شده از یک فانوس دریایی است فوقالعاده منظم است.
واقعیت ثابت بودن مکان پالسارها و چرخش پرتوهای آنها موجب شد تا پژوهشگران ناسا از این ایده برای سیستم Sextant استفاده و با ابزارهای تشخیص اشعهایکس مکان فضاپیماها را تعیین کنند.
این روش با شبیهسازی سیستمهای GPS صورت گرفته و حداقل سه خوانش متفاوت از ماهوارههای مجهز به ساعتهای اتمی برای محاسبه مکانهای روی زمین با مقایسه تاخیر زمانی بین هر یک ایجاد میکند.
ناسا آزمایش اولیه Sextant را برای محاسبه دقیق موقعیت کاوشگر NICER بر روی ایستگاه فضایی بینالمللی به مدت هشت ساعت انجام داد که این دستگاه برای اندازهگیری دقیق ستاره های نوترونی طراحی شده است.
لوک وینترنیتس طراح سیستم Sextant گفت: این سیستم بر اساس آزمایشهای صورت گرفته تاکنون موفق بوده و برای کنترل خودکار در حال آزمایش است.
محققان اظهار کردند: سیستم Sextant ثابت شده است اما برای ماموریتهای کنونی قابل استفاده نخواهد بود و در ماموریت آینده ناسا به مریخ و فراتر از آن استفاده خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.