طبق اعلام رئیس کمیته استانداردسازی و امور بینالملل ستاد توسعه فناوری نانو، ایران به دلیل بیش از یک دهه فعالیت علمی و فناورانه در حوزه فناوری نانو، در تدوین سیاستهای بین المللی صادرات محصولات نانویی نقشآفرینی خواهد کرد.
دکترعلی بیتالهی، رئیس کمیته استانداردسازی و امور بینالملل ستاد توسعه فناوری نانو در حاشیه نخستین نشست آسیا-اروپا در زمینه ایمنی و گواهیدهی محصولات فناوری نانو با بیان مطلب فوق افزود: اتحادیه اروپا در نخستین نشست گفتگوی دو قاره اروپا-آسیا از پیشنهاد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برای ایجاد راهبردهای مشترک بین المللی در این حوزه استقبال کرد.
وی ضمن تشریح آخرین وضعیت استانداردسازی و صحهگذاری محصولات نانویی در دنیا، در مورد چالشهای پیشروی این فناوری گفت: کشورهای اروپایی و آسیایی در راستای اهداف و برنامههای خود در حوزه فناوری نانو مسیرهای متفاوتی را در پیش گرفتهاند.
دکتر بیت اللهی افزود:بر همین اساس برای تدوین یک نقشه راه واحد و هماهنگ بینالمللی به گفتمانی مشترک نیاز بود. این نشست برای تدوین سیاستها و راهبرد آینده یکپارچه در سطح بینالمللی برگزار شده است؛ زیرا صادرات محصولات نانویی در آینده تحت تأثیر این آییننامهها، مقررات و پروتکلها قرار خواهد گرفت.
رئیس کمیته استانداردسازی و امور بینالملل ستاد توسعه فناوری نانو در ادامه اظهارکرد: ایران به عنوان کشوری پیشرو در فناوری نانو به دنبال فراهم کردن استانداردهایی هم راستا با قوانین بینالمللی و توسعه تجارت محصولات نانویی به دنیا است.
وی دستیابی به اهداف نشست را در گرو تداوم این نشست و تبدیل شدن آن به یک سازوکار و برنامه عملیاتی دانست و گفت: اتحادیه اروپا با سرمایهگذاری گسترده در فناوری نانو در حال تدوین مقررات آتی دنیا در زمینه ایمنی و صحهگذاری است که باید تجارب، رویکرد و سیاستهای کشورهای آسیایی را نیز در آن لحاظ کند.
به گفته بیت اللهی، حضور و مشارکت ۶ کشور اروپایی پیشگام در حوزه فناوری نانو در نخستین نشست آسیا-اروپا در زمینه ایمنی و گواهیدهی محصولات فناوری نانو،نشان دهنده رویکرد مثبت اتحادیه اروپا به ایران به عنوان بازیگر اصلی حوزه فناوری نانو در آسیا است و اتحادیه اروپا برای توسعه مشارکت بینالمللی با کشورهای آسیایی و همکاریهای علمی و تجاری در این زمینه ابراز تمایل کرده است.
رئیس کمیته استانداردسازی و امور بینالملل ستاد توسعه فناوری نانو ادامه داد:اتحادیه اروپا پیشنهاد کرد که ایران نقطه نظرات خود را در رابطه با ایمنی و صحهگذاری در زیر ساختهای متعدد اروپایی مطرح کند.
بیت اللهی در ادامه با بیان اینکه، فناوری نانو در کشورهای آسیایی همچون ایران، تایوان، تایلند، کرهجنوبی به شکل ستاد ویژه فناوری اداره میشود افزود: این درحالی است که فعالیت کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه فناوری نانو بر اساس برنامهها و پروتکلهای ویژه است که با مشارکت کشورها مقرراتی را بر عملکرد صحیح این برنامهها تدوین و سازمانهایی مانند ایزو و کمیتههای مختلف فعالیت نیز این برنامهها را رصد میکنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.