مقام های محلی اندونزی می گویند که رشته کوه آگونگ در شرق جزیره بالی این کشور با خروج هزاران کیلومتر خاکستر و دود به آسمان آماده انفجارهای قریب الوقوع آتشفشانی پس از ۵۴ سال است.
مسئولان ناوبری هوایی اندونزی می گویند، ستون های عظیم دود و خاکستر کوه آگونگ در ارتفاع سه هزار متری بر فراز اقیانوس آرام ، کریدور اصلی حرکت هواپیماها به مقصد بالی را کاملا پوشانده و به همین علت تمام پروازهای رفت و برگشت به این جزیره تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.
طبق این گزارش، جزیره بالی اکنون در بالاترین سطح هشدار زیست محیطی قرار دارد و به همین علت تاکنون ۵۰ هزار از ۱۰۰ هزار نفر از اهالی و همچنین گردشگران در اقدامات شبانه روزی از این منطقه تخلیه شده اند.
بالی در شب پرتلاطم گذشته شاهد سردرگمی بسیاری از گردشگرانی بود که به علت لغو پروازها در فرودگاهها و مبادی خروجی این جزیره ،به دنبال وسیله ای برای خروج از منطقه می گشتند.
طبق این گزارش اگرچه فرودگاه اصلی بالی ‘لومبوک’ به طور موقت تعطیل شده بود، اما پس از چند ساعت برای انجام عملیات خروج بازگشایی شد.
نیروی هوایی اندونزی نیز در عین حال در گزارشی اعلام کرد که درحال آماده سازی باند فرود ویژه ای برای حضور هواپیماهای بیشتر به منظور خروج سریعتر گردشگران و بومیان از منطقه است.
مسئولان زیست محیطی در بالی هشدار دادند که انفجارهای آتشفشانی کوه آگونگ قریب الوقوع است.
در آخرین فعالیت آتشفشانی کوه آگونگ سال ۱۹۶۳ بیش از یک هزار نفر از مردم محلی کشته شدند و تعداد زیادی از روستای این منطقه در زیر خاکستر و مذاب مدفون شد.
در حالی که فوران هزاران تُن خاکستر به همراه خروج ستون های بسیار بزرگ و مرتفع سبب شده تا خروش آگونگ هر لحظه بیشتر شود، اما هنوز هزاران نفر از بومیان منطقه در روستاهای اطراف این کوه حضور دارند.
مردم این منطقه در سپتامبر گذشته (شهریور۹۶) نیز شاهد فعالیت های مشابهی از این کوه آتشفشانی بودند که این امر سبب شد تعداد زیادی از سکنه این منطقه را ترک کنند اما پس از فروکش کردن نسبی این فعالیت ها دوباره به روستاها و زادگاه خود بازگشتند.
کارشناسان مرکز آسیب های زمین شناسی اندونزی در حال حاضر با استفاده از پهپادها و هواپیماهای بدون سرنشین از فعالیت های این کوه تصویربرداری می کنند.
گزارش این سازمان حاکی است، در صورت شروع فعالیت های آتشفشانی ، انفجارهای ایجاد شده در این کوه، قادر است درمدت سه دقیقه سنگ های بسیار بزرگ را تا مسافت ۸ کیلومتر (۵ مایل) و گازهای آتشفشانی را تا فاصله ۱۰ کیلومتری پرتاب کند که فاجعه زیست محیطی مهیبی را در محل ایجاد خواهد کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.