محققان هشدار دادند که تغییر وضعیت آب و هوایی به طور غیرمستقیم موجب افزایش باکتری های بیماریزا در آب دریاچه ها و رودخانه ها و در نتیجه سمی شدن آب های روی زمین می شود.
این مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه میامی در اوهایو انجام شد، نشان داد که تغییر وضعیت آب و هوایی موجب افزایش شسته شدن مواد آلی اطراف دریاچه ها و انتقال آنها به درون آب ها می شود؛ در نتیجه این امر، نفوذ اشعه ماورای بنفش نور خورشید به اعماق آب که باعث از بین بردن پاتوژن ها یا انگل های بیماریزا می شود، کاهش می یابد.
این یافته می تواند به معنی انفجار در جمعیت پاتوژن ها در آب باشد که در حال حاضر هر سال ۱۹ میلیون نفر را بیمار می کنند.
محققان دانشگاه میامی در اوهایو در این مطالعه جدید که در مجله Scientific Reports منتشر شد، نمونه های جمع آوری شده آب از دریاچه های سراسر جهان را انالیز کردند
و متوجه افزایش میزان ‘قهوه ای شدن’ آب های جهان شدند- پدیده ای که از شسته شدن مواد آلی بیشتر از زمین های اطراف و انتقال انها به درون آب ها ناشی می شود.
کرایگ ویلیامسون از نویسندگان ارشد این مطالعه گفت: افزایش مواد محلول آلی نه تنها کار نور خورشید را برای ضدعفونی کردن نهادهای آبی دشوار می کند بلکه باعث می شود تصفیه خانه ها نیز نتوانند به طور موثر کار کنند.
‘کوین رز’ از محققان موسسه پلی تکنیک Rensselaer هم گفت: شفافیت آب در بسیاری از مناطق به دلیل عواملی مانند قهوه ای شدن در حال کاهش است و براساس مطالعه جدید، این تغییر به احتمال زیاد باعث کاهش فرآیند ضد عفونی کردن طبیعی پاتوژن های بالقوه مضر می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.