آیین نگهداری، مجری طرح در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به دستگاههای ساخته شده برای تصفیه هوا گفت: در سالهای اخیر بسیاری از شهرهای کشور با چالش آلودگی هوا و ریزگردها مواجه هستند؛ از این رو نیاز به چنین دستگاههایی احساس میشود، ولی هزینه استفاده از دستگاههای تصفیه هوای موجود در بازار بالا است.
نگهداری ادامه داد: بر این اساس اقدام به طراحی و ساخت دستگاه تصفیه هوای نانو با عنوان Air Washer کردیم که قادر است با استفاده از آب، گرد و غبار و ریزگردهای هوا را بسته به میزان اندازه توری حذف کند.
مجری طرح با بیان اینکه این دستگاه قادر است هوای عاری از باکتری و ریزگرد تولید کند، خاطر نشان کرد: این دستگاه به گونهای ساخته شده که هوا از یک سو وارد محفظهای میشود که دارای پوشش نانو ذرات تیتانیوم است.
وی با بیان اینکه بر روی این محفظه توری نصب شده است، ادامه داد: هوا برای عبور از مسیر خود باید از این توری عبور کند و این توری به گونهای طراحی شده که قادر به حذف ریزگرد و غبار است.
نگهداری با تاکید بر اینکه هوای خارج شده از این محفظه هوای مرطوب است، یادآور شد: این هوا موجب رشد قارچها میشود؛ از این رو از توریهای ضد زنگ استفاده شد تا با حذف رطوبت، هوای تمیز تولید کند.
این محقق با بیان اینکه نانو ذرات تیتانیوم استفاده شده در این دستگاه با استفاده از اشعه UV خورشید فعال میشود، اضافه کرد: دستگاه اولیه ساخته شده در شب کاربرد نداشت؛ از این رو در فاز توسعهای این طرح نسخه جدیدتر دستگاه تصفیه هوا را عرضه کردیم که هوشمند بوده و دارای کارایی بالاتری نسبت به نسل قبل است.
وی در این باره توضیح داد: برای رفع چالشهای این دستگاه اقدام به نصب لامپ UV در داخل دستگاه کردیم؛ از این رو این دستگاه قابل کاربرد در شب نیز هست.
نگهداری، صرفهجویی برق از طریق تنظیم دور موتور بر اساس میزان آلودگی هوا را از مزایای این دستگاه نام برد و گفت: این دستگاه قادر به حذف آلودگیهایی چون گازهای سمی، باکتریها و قارچها است.
وی با بیان اینکه آب موجود در این دستگاه باید تعویض شود، خاطرنشان کرد: این دستگاه به گونهای طراحی شده که پوشش نانو ذرات استفاده شده در محفظه این دستگاه مقاومت ۹۹ درصدی در برابر شستوشو با آب را دارد.
این طرح از سوی آیین نگهداری و دانیال حاتمیان اجرایی شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.