به عقیده این دو غول بزرگ دنیای فناوری، آینده از آن تجهیزات بیسیم (یا در صورت لزوم استفاده از دانگلهای تبدیل) است و هرچند این تصمیم در ابتدا راه سختی در پیش دارد و شاهد ناسازگاریهای زیادی خواهیم بود، ولی باید با این جریان همراه شویم.
به سختی میتوانیم از انتخاب گوگل برای حذف جک هدفون از پیکسل های جدیدش عصبانی نشویم، چرا که این فناوری همیشه کاربری خوبی را ایجاد میکرد؛ وصل کردن هدفونهای جدید به جک هدفون، بخشی از پروسه کشف صداهای جدید و فوق العاده دستگاه به حساب میآمد؛ لمس کردن و شنیدن از طریق این فناوری تجربه لذتبخش گوش دادن به موسیقی را برای کاربر به ارمغان میآورد. ولی حقیقت این است که همه جکهای هدفون یکسان نبودند؛ در بسیاری از مدل ها همین جک ها صرفاً درگاهی برای بازتولید بیکیفیت و ناامیدکننده صدا بودند؛ مثل جک هدفون پیکسل قبلی که یکی از بدترین خروجیهای صوتی بازار محسوب میشود.
اپل زودتر تصمیم حذف جک هدفون را از محصولاتش گرفت، چون با توجه به مزایای بلند مدت هدفونهای بیسیم پیشبینی میکرد کاربران کم کم با این تصمیم کنار بیایند و این شرکت بتواند از فضایی که در داخل دستگاه خالی میشود، استفادههای بهتری کند. این تصمیم کاملا حساب شده بود و بخشی از آن با هدف اعمال فشار برای تولید تجهیزات با کیفیت بیسیم توسط تولیدکنندگان هدفونها برنامهریزی شده بود.
به دنبال این تصمیم، بعضی شرکتها مثل Audeze ،Bowers & Wilkins و Shure به ساخت کابلهای Lightning روی آوردند تا از کیفیت صدای دستگاههای خود مطمئن شوند. اما بقیه تمرکز اصلی خود را بر روی فناوری بیسیم معطوف کردند. از نقش اپل در پیشبرد این اتفاقات نباید غافل شد.
اکنون به راحتی میتوان دید که چگونه بقیه شرکتها مثل HTC ،Motorola ،Xiaomi و گوگل در این مسیر قدم گذاشته و پیرو اپل شدهاند. حتی هواوی هم به گفته مدیر عامل این شرکت، ریچارد یو (Richard Yu)، در سال ۲۰۱۷ به دنبال معرفی پرچمداری بدون جک ۳.۵ میلیمتری است و پیشبینی میشود که این دستگاه همان Mate 10 Pro باشد.
خیلی از کاربران برای استفاده از هدفونهای سیمی قدیمی خود مجبور به حمل دانگلهایی هستند که احمقانه و آزاردهنده است و به راحتی گم میشود. حقیقت این است که هیچکس از این تغییر راضی نیست، اما همه در حال کنار آمدن با آن هستند.
مد حذف جک هدفون به شرکت های متعصبتر هم راه پیدا کرد
گوگل هم در ابتدا اپل را به خاطر این تصمیم به تمسخر گرفت و در اشاره به جک هدفون پیکسل ۲۰۱۶ گفت خوشحالیم که از فناوریهای جدید استفاده نمیکنیم. اما از آنجایی که هر شرکتی ممکن است در برخی مواقع اشتباه کند، حالا گوگل هم بعد از حذف جک هدفون از پیکسل معتقد است که اولویتهای مهمتری نسبت به خروجی صدا وجود دارد.
رئیس بخش محصولات این شرکت بعد از معرفی پیکسل ۲ در گفتگو با وبسایت TechCrunch در توجیه تصمیم آنها برای حذف این درگاه آنالوگ گفت: «دلیل اصلی حذف جک هدفون از پیکسل فراهمسازی شرایط برای طراحیهای مکانیکی آینده است. ما میخواهیم نمایشگر را هر چه بیشتری به سمت لبههای دستگاه پیش ببریم».
تیم گوگل در خصوص حذف جک هدفون از پیکسل اظهار داشت: «اگر نهایتاً میخواهیم چنین تصمیمی بگیریم، بگذاریم زودتر این کار را بکنیم. سال گذشته برای این کار کمی زود بود؛ اکنون تلفنهای بیشتری این شرایط را دارند.»
در نگاه اول، با توجه به گلکسی S8 سامسونگ و LG V30 که هر دو تقریباً بدون لبه هستند ولی جک هدفون را نگه داشتهاند، این حرف بیپایه و اساس به نظر میرسد. ولی اگر از دید بلند مدت یعنی فراتر از امسال و سال آینده به این موضوع نگاه کنیم، احتمالاً شاهد حذف یا اضافه شدن قطعات بیشتری به تلفنهای هوشمند خواهیم بود.
از آنجایی که اندازه موبایلها روز به روز کوچکتر میشود، نسبت فضای داخلی که جک هدفون هم بخشی از آن بود (نه فقط خود جک، بلکه تقویتکننده صوتی و مدار مبدل دیجیتال-به-آنالوگ را هم باید در نظر گرفت) در حال رشد است. اگر فقط به کوتاه مدت توجه کنیم، حرف اپل و گوگل مبنی بر جاگیر بودن جک هدفون منطقی نیست. اما در بلند مدت، احتمالاً حق با همین شرکتها است.
اگر گوگل هم مثل LG G6 یا LG V30 کیفیت صدا را از بین برده بود، قطعاً جای ناراحتی بیشتری وجود داشت. یا اگر این شرکت مثل اپل یکی از دو تولیدکننده بزرگ تلفنهای هوشمند بود، باز هم احساس میکردیم هنوز کمی برای این تصمیم زود بود و میشد آن را به شکل بهتری در مدلهای آینده به کار برد. ولی حقیقت این است که گوگل همچنان به ارائه تجهیزات صوتی با کیفیت در موبایلهای خود ادامه میدهد و ماجراجویی تلفنهای پیکسل هم با توجه به مقیاس عظیم بازار تلفنهای هوشمند متحمل ضرر چندانی نخواهد شد. با این حال نباید این شرکت را به خاطر کمبود اثرگذاری در راهی که برای تولید سختافزار در آن قدم گذاشته دست کم بگیریم.
در رویداد معرفی پیکسل ۲، دو برند معروف دانمارکی به نامهای Libratone و AIAIAI اعلام کردند که هدفونها و کابلهای خاصی تحت عنوان Made for Google برای این شرکت طراحی کردهاند. آنها مدعیاند که دستگاههایشان به خوبی با خط تولید تلفنهای پیکسل و کرومبوک (Chromebook) کار میکند و به سرعت با آنها جفت میشود. Libratone و AIAIAI تنها دو مورد از ۲۵ شرکتی هستند که گوگل با آنها قرارداد بسته تا مثل برچسب معروف Made for iPhone اپل، برای این شرکت محصول تولید کنند.
تفاوت بین تلاشهای کوچک فعلی گوگل با شرکتهایی مثل بلکبری (BlackBerry) و مایکروسافت در جهت حرکتشان است. آنها هم بر سیستم عامل و سختافزارهای خود کنترل داشتند، اما جایگاه گوگل به عنوان مالک محبوبترین سیستم عامل دنیای موبایل را نداشتند.
گوگل علناً اعلام کرده است که کسب و کار سختافزارهایش دیگر جنبه تفریحی ندارد و این بخش قرار است در آینده الگویی برای کل بازار باشد. شرکتهای تولیدکننده قطعات جانبی یک به یک وارد همکاری با این شرکت خواهند شد، چون میدانند شکی در آینده درخشان گوگل وجود ندارد.
پیش از پیکسل، بهترین دستگاه اندرویدی مد نظر گوگل، نکسوس بود. تولید این دستگاه الگویی برای شرکای سختافزاری اندروید محسوب میشد تا بتوانند مسیری که این شرکت برای نرمافزار در پیش گرفته بود را در دستگاههایشان دنبال کنند. امروز رگههای نکسوس هنوز در تلفنهای هوشمند پیکسل دیده میشود و این دستگاهها نشان میدهند که اندروید هم به دنبال iOS دوران استفاده از جک هدفون را پشت سر گذاشته است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.