شانزدهم اکتبر (۲۴ مهرماه) با هدف دستیابی به جهانی بدون گرسنه تا سال ۲۰۳۰ میلادی، روز جهانی غذا نام گرفته است.
جهان در حال حرکت است. بسیاری از افراد پس از جنگ جهانی دوم به دلیل جنگ و بیثباتی سیاسی مجبور شدند خانههایشان را رها کنند. گرسنگی، فقر و افزایش حوادث ناشی از تغییرات آب و هوایی چالش اصلی مهاجران است.
سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، شعار روز جهانی غذا در سال ۲۰۱۷ میلادی را ‘آینده مهاجرت را تغییر دهید: سرمایهگذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی’ انتخاب کرده است.
توسعه روستایی می تواند باعث ایجاد انگیزه و فرصتهای شغلی جدید برای افرادی شود که دامداری و کشاورزی تنها راه معیشت آنان است. این امر منجر به افزایش امنیت غذایی، معیشت انعطافپذیر، دسترسی بهتر و بیشتر به حمایت اجتماعی، کاهش اختلاف بر سر منابع طبیعی و راهحل های مناسب برای جلوگیری از تخریب محیط زیست میشود. با سرمایهگذاری در توسعه روستایی، جامعه بینالملل نیز میتواند حمایت بیشتری از مهاجران داشته باشد و رشد جامع و پایدار را فراهم آورد.
*** حقایق منتشر شده توسط فائو
-در سال ۲۰۱۵ میلادی، ۲۴۴ میلیون مهاجرت بینالمللی وجود داشت که ۴۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۰۰ بود.
-تعداد افرادی که مهاجرت درون مرزی داشتند حدود ۷۶۳ میلیون نفر در سال ۲۰۱۳ بود؛ به این معنی که تعداد مهاجرتهای درون مرزی بیشتر از مهاجرتهای برون مرزی بود.
-حدود یک سوم تمام مهاجران بروز مرزی ۱۵ تا ۳۴ ساله بودند و نیمی از این افراد را زنان تشکیل میدادند.
-قسمت اعظم مهاجران از مناطق روستایی مهاجرت کردند.
-بیشتر مهاجران درون مرزی و بروز مرزی از مناطق خاورمیانه، آفریقای شمالی، آسیای مرکزی، آمریکای لاتین و اروپای شرقی بودند.
شعار روز جهانی غذا در سال ۲۰۱۶ میلادی “آب و هوا در حال تغییر است، غذا و کشاورزی نیز به تبع آن باید تغییر کند” در نظر گرفته شد.
به این مناسبت، از کشورها خواسته است سیستم های کشاورزی و غذایی را با تغییرات آب و هوا منطبق کنند و به توسعه روستایی توجه بیشتری داشته باشند و سرمایه گذاری بیشتری به این حوزه اختصاص دهند. افزایش انعطاف پذیری کشاورزان، ضمانت امنیت غذایی و کاهش انتشار کربن است.
فائو سال گذشته آماری را در این زمینه منتشر کرد که قابل تامل است:
-دامداری به طور متوسط مسئول انتشار دو سوم گازهای گلخانه ای و حدود ۷۸ درصد متان است؛ فائو در حال همکاری با کشورها برای مدیریت دامداری است. مطالعات نشان می دهد تنوع دام در مقابله با تغییرات آب و هوا موثر است.
-تغییرات آب و هوا تاثیر مخربی بر منبع طبیعی از جمله آب و خاک دارد. مدیریت خاک و جنگل سبب جذب دی اکسید کربن بیشتر و کاهش گازهای گلخانه ای می شود.
-انتظار می رود تولید محصولات کشاورزی برای تامین نیاز ساکنین کره زمین، تا سال ۲۰۵۰ میلادی۶۰ درصد افزایش پیدا کند. تغییرات آب و هوا دستیابی به این هدف را دشوار می کند و باید به دنبال راه حل های مختلف بود.
-بیش از یک سوم مواد غذایی تولید شده در سراسر جهان تلف می شود که حدود ۱٫۳ میلیارد تن در سال است. متان تولید شده از غذاهای فاسد ۲۵ برابر قوی تر از دی اکسید کربن است.
-تا سال ۲۰۵۰ میلادی ذخیره گونه های مختلف ماهی در مناطق گرمسیری به میزان ۴۰ درصد کاهش می یابد و صنعت شیلات نیازمند مدیریت بیشتر در اقیانوس ها، رودخانه ها و دریاچه هاست.
-جنگل زدایی و تخریب جنگل ها عامل ۱۰ تا ۱۱ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای در سراسر جهان است.
-بهبود سیستم جهانی غذایی، هدف دستیابی به جهانی بدون گرسنه تا سال ۲۰۳۰ میلادی است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.