رئیس کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ضمن اظهار تاسف از مصرف سالانه ۲ تا ۴ میلیون تن کودشیمیایی در کشور گفت:این در حالی است که کودزیستی جایگزین مناسبی برای کود شیمیایی است.
محمدعلی ملبویی با بیان اینکه، در واقع ۳ مقوله انرژی، غذا و سلامت در اقتدار کشورها موثر است گفت: محصولات کشاورزی به دلیل نقش تاثیرگذار در سلامت و غذا، از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
وی با اشاره به اینکه، در واقع امنیت غذایی، کفایت غذا و سلامت غذا را به همراه دارد، افزود: از این رو زیستفناوری میتواند نقش مهمی در سلامت غذا داشته باشد.
رئیس کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری ضمن اظهار تاسف از مصرف ۲ تا ۴ میلیون تن کود شیمیایی بصورت سالانه در کشورمان گفت:این درحالی است که کود زیستی میتواند مصرف کود شیمیایی را کاهش دهد.
به اعتقاد وی، با توجه به اینکه محصولات زیستی با گواهی سلامت، بدون سموم و در برخی موارد بدون کود تولید می شوند، مشکلات ناشی از باقیمانده کادمیوم نیترات را ندارند که همین موضوع بر اهمیت استفاده از این محصولات صحه می گذارد.
وی در عین حال با تاکید براینکه، محصولات زیستی نیز نیاز به گواهی سلامت دارند اظهارکرد: هر چه محصول تولید داخل بر پایه زیستفناوری با گواهی معتبر و استاندارد باشد، بیشتر میتوانیم در صادرات حرفی برای گفتن داشته باشیم.
ملبویی ادامه داد: با توجه به اینکه برای اقتدار کشور نیاز به فناوری زیستی داریم ضروری است که محصولات در این زمینه گواهی معتبر داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه، یکی از شاخصهای اقتصاد مقاومتی برونگرا و برونزا بودن است و زیست فناوری به صورت کلی از این دو ویژگی برخوردار است، بر توسعه استفاده این محصولات در کشور تاکید کرد.
کودهای زیستی (کود بیولوژیک) به مواد حاصلخیزکنندهای گفته میشود که دارای تعداد کافی از یک یا چند گونه از میکروارگانیسمهای سودمند خاکزی هستند.
کودهای زیستی، ریزاندامگانهایی (میکروارگانیسمهایی) هستند که قادرند عناصر غذایی خاک را در یک فرایند زیستی تبدیل به مواد مغذی همچون ویتامینها و دیگر مواد معدنی کرده و به ریشه خاک برساند. با اعتقاد کارشناسان مصرف کودهای زیستی کم هزینه تر هستند و در اکوسیستم آلودگی به وجود نمیآورد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.