مریم عباسی درباره خواص زردک اظهار کرد: زردک یا هویج ایرانی، از اعضای خانواده هویج است اما بومی ایران بوده و اکثراً در حوالی شهرهای قم و کاشان کشت میشود, زردک علاوه بر خواص هویج فرنگی، خواصی دارد که در کتب پزشکی ایرانی بر آن تأکید شده است.
وی افزود: زردک مقوی و تونیک فوقالعادهای است و به بیماران دچار ضعف عمومی بدن توصیه میشود که روزی یک لیوان از آب آن مصرف کنند همچنین زردک تقویتکننده معده و تقویتکننده کبد دارای مزاج سرد است (سردی کبد میتواند به کبد چرب منجر شود).
این دستیار تخصصی طب ایرانی بیان داشت: مربای زردک با عسل و نیز حلوای آن باعث افزایش میل جنسی و نیز توانایی جنسی در زنان و مردان است؛ افزایش دهنده مقدار ادرار (دیورتیک) که از این طریق در برخی مراحل درمان سنگ کلیه و مثانه میتواند مفید باشد.
عباسی تصریح کرد: زردک برای درمان سرفه مزمن, سینهپهلو و وجود خلط سینه و درد آن مفید است؛ البته باید دانست که هضم زردک خام برای معده سخت است و بهتر است پخته آن استفاده شود بهخصوص در کسانی که معده ضعیفی دارند.
وی خاطرنشان کرد: زردک یک دوای غذایی است یعنی خاصیت دارویی آن بیش از خاصیت غذایی آن است بنابراین برای استفاده بیش از مقادیر معمول (مثلاً بیش از یک لیوان آب آن در روز) یا برای استفاده در موارد درمانی مانند سنگ کلیه یا کبد سرد و مشکلات ریوی، حتماً مشورت با طبیب متخصص طب ایرانی لازم است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.