مدیر گروه پژوهشی بیماری های سینه پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی گفت: تغذیه سالم و تحرک بدنی، مهمترین کاهش دهنده های خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.
دکتر آسیه الفت بخش روز سه شنبه در نشست خبری کنگره سه گانه پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی افزود: عوامل ژنتیکی، سبک زندگی (زندگی صنعتی) تغییرات هورمونی و سن بالا در اولین بارداری، آلودگی های محیطی، تغذیه ناسالم و کم بودن تحرک بدنی مهمترین عوامل بروز سرطان سینه هستند.
وی با بیان این که سرطان سینه در صورت تشخیص به موقع درمان پذیر است، گفت: کنترل وزن در پیشگیری از بروز این بیماری بسیار اهمیت دارد و غربالگری و معاینات دوره ای توسط پزشک نیز بهترین روش های تشخیص به موقع سرطان سینه به محسوب می شوند.
دبیر علمی دومین کنگره بین المللی و نهمین کنگره ملی سرطان سینه اظهار کرد: اپیدمیولوژی، غربالگری و پیشگیری در سرطان، تصویربرداری و روش های مداخله ای ، جراحی اکوپلاستی و بازسازی و رادیوتراپی، ژنتیک و سرطان سینه توارثی، ایمونوتراپی و سلول درمانی در سرطان، پاتولوژی و ایمونوهیستوشیمی ، کیفیت زندگی، حفظ باروری، جنبه های اخلاقی در سرطان سینه و کاربردهای مهندسی پزشکی محورهای این همایش است.
وی با بیان اینکه کارگاه های آموزشی با موضوعات جراحی، پیشگیری از سرطان ، رادیولوژی و آنکولوژی نیز در کنگره برگزار می شود گفت: ۳۱۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که بعد از داوری ۲۰۰۰ مقاله انتخاب که به صورت سخنرانی و پوستر ارائه می شود.
متخصص جراحی درباره روش های درمان سرطان سینه گفت: تا سال های اخیر برای تمام بیماران مبتلا به سرطان سینه از یک روش شیمی درمانی و رژیم درمانی استفاده می کردند اما امروزه به این نتیجه رسیده اند که هر بیماری به یک روش درمانی پاسخ می دهد اما در کشور ما هنوز آنطور که باید مطرح نشده است که بر این اساس در این کنگره ورکشاپی به صورت اینترنتی و آنلاین برگزار می شود که روش های مختلف درمانی را بیان می کند.
وی اظهار کرد: امروزه در کشور ما روش ارجح غربالگری، ماموگرافی است اما در کشورهای توسعه یافته بیشتر تمرکز بر روی آگاهی بخشی، معاینات منظم و خودآگاهی است که اهمیت آن در این کنگره مطرح خواهد شد.
الفت بخش ادامه داد: امسال برای اولین بار کارگاه پیشگیری از سرطان به ویژه برای پزشکان عمومی، ماماها و پرستارها برگزار می شود.
*** سالانه حدود ۹۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور شناسایی می شود
معاون آموزش – پژوهشی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی نیز دراین نشست خبری گفت: به طور متوسط سالانه حدود ۹۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور شناسایی می شوند که سومین علت مرگ و میر ( ۱۴ درصد از کل علل مرگ و میر ) و ششمین علت بار بیماری در کشور است و افزایش دو برابری بروز آن تا دو دهه آینده پیش بینی شده است.
دکتر شهپر حقیقت افزود: در سال ۱۳۸۸ از تعداد کل ۷۴ هزار و ۶۷ مورد سرطان ثبت شدهه تعداد ۴۱ هزار و ۱۶۹ مورد ( ۵۵٫۵۸ درصد) مربوط به مردان و ۳۲ هزار و ۸۹۸ مورد ( ۴۴٫۴۸ درصدد) مربوط به زنان بوده است بنابراین نسبت جنسی بروز سران در این سال برابر ۱۲۵ است یعنی در مقابل هر ۱۰۰ بیمار زن ۱۲۵ بیمار مرد وجود داشته که شایعترین این سرطان ها در دو جنس ، سرطان پوست، سینه ، معده و کولورکتال بوده است.
وی اظهار کرد: سالانه حدود ۱۴ میلیون مورد جدید سرطان و حدود هشت میلیون مرگ ناشی از سرطان در دنیا شناسایی و ثبت می شود ، طبق گزارش آژانس بین المللی ثبت سرطان ۵۷ درصد از موارد جدید سرطان و ۶۵ درصد مرگ های ناشی از سرطان در مناطق در حال توسعه اتفاق می افتد ، در حال حاضر سرطان عامل ۱۲ درصد از تمامی مرگ ها در سراسر جهان بوده و بار جهانی سرطان به علت پیری و رشد جمعیت و نیز رفتارهای پرخطر در حال افزایش است.
حقیقت گفت: سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۲ پپیشگیری از سرطان و بالا بردن کیفیت زندگی بیماران سرطانی را مورد تاکید قرار داده است ، با کنترل عوامل خطر نزدیک به ۴۰ درصد مرگ ناشی از سرطان قابل پیشگیری خواهد بود و با درمان به موقع یک سوم بار آن کاهش خواهد یافت ، امروزه کنترل عوامل خخطر مهمی چون چاقی، کم تحرکی، مصرف دخانیات ، تغذیه نادرست و وجود آلاینده های محیطی جزو اولویت مهم بهداشتی کشورها قرار گرفته است.
وی افزود: افزایش آگاهی عمومی در بارهه بیماری های غیر واگیر در حوزه تقویت و تحکیم سیاست های ملی در جهت برنامه های پیشگیری از بیماری های غیر واگیر ، ارتقای شاخص ها و انجام مداخلات ویژه برای کاهش ریسک فاکتورهای بیماری های غیر واگیر ، انجام پژوهش های کاربردی در زمینه کنترل و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر، بهبود همکاری و مشارکت در پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر، برقراری سیستمی برای پیگیری و ارزیابی پیشرفت های انجام شده در زمینه کنترل و پیشگیری غیر واگیر از مهمترین اقدامات توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت در کنترل این بیماری است .
حقیقت گفت: در این راستا سازمان جهانی بهداشت هدف گذاری روشنی برای کشورهای دنیا انجام داده مبنی بر اینکه بیماری های مزمن باید بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ به میزان دو درصد در هر سال کاهش یابد، دستیابی به این هدف موجب جلوگیری از مرگ ۳۶ میلیون نفر خواهد شد.
کنگره سه گانه پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی اعم از دومین کنگره بین المللی و نهمین کنگره ملی سرطان سینه، کنگره ملی طب فراگیر در سرطان و دومین کنگره تخصصی سرطان سارکوما ۲۶ تا ۲۸ مهرماه در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.