مدیر گروه طب فراگیر در پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی گفت: نتایجی که تاکنون در زمینه آکادمیک طب سنتی به دست آمده است، نشان می دهد که درمانی برای سرطان با این مکتب درمانی وجود ندارد.
دکتر علیرضا مجید انصاری روز سه شنبه در نشست خبری کنگره سه گانه پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی افزود: امروزه در جامعه زیاد با این موضوع مواجه هستیم که طب سنتی قادر به درمان سرطان است اما اینطور نیست و هیچ کدام از این ادعاها پایه علمی ندارد.
وی تاکید کرد: اما از ظرفیت طب سنتی برای بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی می توان استفاده کرد که باید با برنامه ریزی از این ظرفیت درست بهره مند شویم.
قائم مقام دبیر علمی کنگره طب فراگیر درباره مفهوم طب فراگیر گفت: به کار گیری همزمان مکاتب مختلف طبی درکنار طب رایج، طب فراگیر گفته می شود و هدف از برگزاری این کنگره ایجاد همگرایی میان مکاتب مختلف طبی به عنوان طب مکمل است.
وی ادامه داد: اکنون در تهران کلینیک هایی وجود دارند که پزشکان آن طب مکمل را پیشنهاد می کنند اما هنوز چارچوب درستی ندارد که در اولین کنگره سعی کردیم خلاء ها را شناسایی و اقدام به تهیه چارچوب کنیم؛ در این کنگره نیز این رویکرد را با در کنار هم قرار دادن متخصصان طب رایج و مکمل دنبال خواهیم کرد.
*** مراقب ادعاهای درمانی در فضای مجازی باشیم
همچنین دکتر حسین رضایی زاده دبیر علمی دومین کنگره ملی طب فراگیر سرطان گفت: تعریفی که از این حوزه داریم، این است که از تمام ظرفیت های پزشکی اعم از جراحی، پرتو درمانی و شیمی درمانی در کنار خدماتی از حوزه های طب مکمل برای بهبود کیفیت زندگی بیماران استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: در کشور ما به علت شرایط فرهنگی مدعیان طب سنتی خیلی زیاد هستند، از خود مردم که به شکل عامیانه به عطاری ها مراجعه می کنند، گیاهی را به یکدیگر توصیه می کنند و یا خود در اینترنت جستجو می کنند و همچنین کسانی که مدعی و شیاد هستند و بدون اینکه تخصص پزشکی یا دانش پزشکی داشته باشند با دخالت در امر درمان به نام طب سنتی فرصت هایی را برای خود فراهم کرده اند.
رییس دانشکده طب سنتی علوم پزشکی تهران تاکید کرد: البته در مواردی بسیار محدود ممکن است برخی افراد علمی و درست عمل کنند اما می توان گفت که بیشتر افراد قابل اعتماد نیستند.
کنگره سه گانه پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی اعم از دومین کنگره بین المللی و نهمین کنگره ملی سرطان سینه، کنگره ملی طب فراگیر در سرطان و دومین کنگره تخصصی سرطان سارکوما ۲۶ تا ۲۸ مهرماه در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.