متخصص تغذیه گفت: تغییر ذائقه غذایی باید در کودکی صورت گیرد و برای این کار نیاز است مزه ها و طعم غذاهای سالم در سنین پایین به آنها معرفی شوند تا کودکان به این طعم ها عادت کنند.
دکتر مهدی احتشامی در خصوص تغذیه مناسب کودکان و نوجوانان اظهار کرد: امروزه به دلیل تغییر در شیوه زندگی مصرف فسف فود ها و غذاهای آماده در جامعه افزایش پیدا کرده است. مصرف فست فودها در سنین کودکی و نوجوانی سبب افزایش چاقی؛ باعث بروز بیماری های مزمن مثل دیابت ، بیماری های قلبی و عروقی و حتی بعضی از سرطان ها شود بنابراین پیشگیری و ارائه الگوی غذایی سالم می تواند تا حدودی از بروز بیماری های مزمن جلوگیری کند.
وی افزود: فست فود و غذاهای آماده، مواد غذایی پرچرب و پرکالری هستند که به دلیل طعم و مزه خوشایندی که دارند معمولا کودکان بیشتر ترجیح می دهند که از این مواد غذایی استفاده کنند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: خانواده ها به خصوص مادرها می توانند از جایگزین های غذایی سالم تری استفاده کنند و غذاهایی مانند ساندویچ خانگی و کتلک با سبزیجات و سالاد فراوان به کودکان خود بدهند.
احتشامی ادامه داد: خانواده ها می توانند به جای چیپس و تنقلات این چنینی؛کودکان و نوجوانان را به مصرف آجیل ها و میوه های خشک ترغیب کنند که تا حد زیادی می تواند مواد مورد نیاز بدنشان را تامین کند که علاوه بر کالری و اسیدهای آمینه مورد نیازشان میتواند موادی مانند روی،منیزیم و کلسیم را نیز تامین کند.
وی افزود: در بچه ها باید تغییر ذائقهای صورت گیرد و برای اینکار نیاز است مزه ها و طعم غذاهای سالم را از کودکی و سنین پایین به آنها معرفی کنند و سعی کنند بچه ها به این طعم ها عادت کنند. دوران کودکی بسیار دوران مهمی است و الگوی غذایی در این دوران شکل می گیرد. معمولا بسیاری از افراد الگویی غذاییشان در دوران کودکیشان شکل می گیرد و کمتر تمایل به تغییر آن دارند.
این متخصص تغذیه در خصوص تاثیر تغذیه در یادگیری افراد گفت: رشد سلول های عصبی در دوران نوزادی و تا سن سه سالگی بیشتری رشد را خواهد داشت. تا سن سه سالگی تغذیه مناسب و سالم می تواند سبب افزایش بهره هوشی در کودکان شود. موادی مانند فسفر، روی اسیدهای چرب امگا۳ که اغلب در غذاهای دریایی وجود دارد میتواند اتبه رشد سلول های مغزی در کودکان کمک کند.
وی در آخر افزود: برای اینکه کودکان بتوانند به سطح هوشی بالایی برسند میبایست از آجیل ها، مغزیجات، میوه ها استفاده کنند و همچنین مصرف منظم و مداوم لبنیات در برنامه ی غذایی شان باشند و از نمک یددار نیز استفاده کنند زیرا تحقیقات نشان داده است اگر میزان مصرف ید در کودکان پایین باشد می تواند باعث کاهش بهره هوشی در کودکان شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.