به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، چند روز پیش فضاپیمای “اوسیریس-رکس”(Osiris-Rex) که برای نمونهبرداری از یک سیارک به فضا پرتاب شده، پس از یک گردش کامل به دور خورشید به مدار زمین رسید.
راهاندازی این پروژه برابر برنامهریزی قبلی، در ۸ سپتامبر ۲۰۱۶ انجام شد. کاوشگر اوسیریس-رکس در این ماموریت بررسی و بازگشت یک نمونه برگرفته از سیارک “بننو ۱۰۱۹۵۵”را در سال ۲۰۲۳ برای تجزیه و تحلیل دقیق با خود به زمین خواهد آورد.
انتظار میرود بررسی این مواد به دانشمندان در یادگیری بیشتر در مورد زمان قبل از شکلگیری و تکامل سامانه خورشیدی، مراحل اولیه شکلگیری سیاره و منبع ترکیبات آلی که منجر به پیدایش زندگی در زمین شده، کمک فراوانی کند.
در صورت موفقیت، اُسیریس-رکس نخستین فضاپیمای ایالات متحده خواهد بود که مأموریت بازگرداندن نمونه از یک سیارک را انجام دادهاست.
حال پس از گذشت تقریبا یک سال از آغاز ماموریت اسیریکس این فضاپیما با طی کردن مسیری در حدود ۹۶۵ میلیون کیلومتر، در حال تکمیل یک دور گردش خود به دور خورشید است و با استفاده از کمک نیروی جاذبه زمین حرکت نهایی خود به سمت سیارک بننو را آغاز کرده است.
این فضاپیمای دو تنی در مسیر حرکت خود به سمت زمین عکسهایی از سیاره ما انداخته است که ناسا آنها را منتشر کرده است.
تصویر اصلی که بوسیله اوسیریس گرفته شده است سیاه و سفید است و ناسا به کمک اطلاعات ماهوارهای آن را در دو نسخه رنگی و سیاه و سفید منتشر کرده است.
در این تصویر طوفانهای ماریا و خوزه در سواحل آمریکا قابل مشاهده هستند.
استفاده از نیروی جاذبه زمین یک تکنیک معمول برای هدایت فضاپیماهای ناسا بوده است و این سازمان همواره از این روش برای کاهش مصرف سوخت فضاپیماها بهره گرفته است.
به این منظور اوسیریس با سرعت ۳۰هزار و ۵۰۰ کیلومتر بر ساعت به زمین نزدیک شد و در حدود یک ساعت به صورت موقت ارتباط خود را با زمین از دست داد و پس از جهتگیری مناسب و رسیدن به ارتفاع مناسب ارتباط آن مجددا برقرار شد.
نزدیکترین فاصله این فضاپیما با زمین ۱۷ هزار و ۲۳۷ کیلومتر بوده است.
طبق اعلام ناسا این فضاپیما در سال ۲۰۱۸ بر سطح سیارک فرود آمده و در ماه مارس ۲۰۲۱ از سطح آن پرواز کرده و در ۲۰۲۳ به زمین بازمیگردد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.