بانک ژرم پلاسم/Germplasm قارچ و جلبک به همت گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه واحد علوم و تحقیقات، در این واحد راه اندازی شد.
ژرم پلاسم منابع ژنتیکی زنده ای مانند بذر، بافت گیاهی، هاگ یا گیاه کامل هستند که با هدف تولیدمثل حیوان یا گیاه یا دیگر اهداف نگهداری می شوند.عضو هیأت علمی این واحد با اعلام این خبر گفت: قارچ ها و جلبک ها کاربرد وسیعی در صنایع دارویی و غذایی دارند و امروزه استفاده از آنها با سرعت چشمگیری در حال افزایش است.
دکتر سارا سعادتمند افزود: در حال حاضر در بانک ژرم پلاسم واحد علوم و تحقیقات بالغ بر ۱۰ نمونه قارچ خوراکی و دارویی نظیر گونه های مختلف قارچ صدفی جمع آوری شده که در آینده ای نزدیک سویه های خالص نمونه های قارچی شامل قارچ های داخلی و خارجی افزایش چشمگیری خواهد یافت.
وی افزود: علاوه بر تولید سویه (یاختههایی که در کشت خالص، از یک یاخته بهدست آمدهاند/ به انگلیسی strain) نمونه های قارچ، توانایی تهیه بذر آنها را نیز داریم. سعادتمند گفت: تحقیق و پژوهش روی قارچ ها نیازمند خالص سازی آنها و امری زمان بر است، همچنین تهیه آن از سایر بانک های قارچ فعال در کشور، به خصوص برای دانشجویان هزینه بالایی دارد. راه اندازی بانک ژرم پلاسم (بانک گونه ها) قارچ و جلبک واحد علوم و تحقیقات باعث سهولت دستیابی محققان و دانشجویان به نمونه های خالص قارچ ها شده است.
سعادتمند ادامه داد: با تکمیل بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک واحد علوم و تحقیقات، می توانیم درآمدزایی کنیم. تولید سویه های قارچ و بذر آنها و ارائه به محققان، پژوهشگران، سازمان ها و مراکز متقاضی می تواند درآمد خوبی را برای واحد به همراه داشته باشد.
او با اشاره به حمایت واحد علوم و تحقیقات برای راه اندازی این بانک، ادامه داد: در فاز دوم که مسئولیت آن برعهده دکتر طاهر نژادستاری، مدیر گروه زیست شناسی مقطع تحصیلات تکمیلی، است بخش دوم بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک که اختصاص به جلبک ها دارد طی دو ماه آینده راه اندازی خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.