محققان دانشگاه نورثوسترن آمریکا نانوذرات پلیمری زیستسازگار ساختند که میتواند به بخش آسیب دیده نخاع تزریق شده و مانع از التهاب نخاع شوند. این نانوذرات از آسیبهای ثانویه به نخاع جلوگیری میکنند.
محققان نشان دادند که تزریق نانوذرات زیستتخریبپذیر به موشها بعد از آسیب وارد شده به نخاع، از التهاب آن جلوگیری میکند. التهاب از عواملی است که فرآیند ترمیم نخاع را به تأخیر میاندازد.
بعد از آسیب نخاع، مقدار زیادی از سلولهای عصبی دچار آسیب شده و التهابی در بخش نخاع ایجاد میشود که از ترمیم سلولهای عصبی جلوگیری می کند. گروه تحقیقاتی دانشگاه نورثوسترن نشان دادند که درصورت تزریق نانوذرات به موشها، فرایند راه رفتن آنها بهتر انجام میشود.
درصورتی که مسئولان اورژانس در همان زمان اولیه بعد از تصادف بتوانند این نانوذرات را به مصدوم تزریق کنند، میتوانند آسیبهای ثانویه به نخاع را کاهش دهند. این روش در واقع یک روش درمانی نیست و تنها میتواند از آسیبهای ثانویه جلوگیری کند و آسیب اولیه روی نخاع همچنان وجود دارد.
محققان این پروژه معتقدند که برای بررسی ایمنی این نانوذرات باید تحقیقات بیشتری روی آن انجام شود، هر چند تاکنون هیچ نشانهای از سمیت در این نانوذرات دیده نشده است.
این نانوذرات از جنس پلی لاتیک کو گلیکولیک اسید هستند که کاملاً زیستسازگار بوده و توسط FDA تأیید شدهاست. این نانوذرات با اتصال به سلولهای مونوسایت که مولد التهاب هستند، مانع از ملتهب شدن بخش آسیب دیده میشوند.
میلر از محققان این پروژه میگوید: نتایج این پروژه نشان میدهد که نانوذرات میتواند برای درمان زخمهای نخاعی مورد استفاده قرار گیرد.
این نانوذرات بسیار پایدار هستند و میتوان آنها را درون سرنگ نگهداری کرد. مسئولان اورژانس میتوانند این سرنگ را با خود به صحنه تصادف برده و آن را به مصدوم تزریق کنند.
پیش از این، محققان برای ممانعت از سلولهای منوسایت التهابی روشهایی را ارائه کرده بودند. این روشها در کنار مزایایی که داشتند، مشکلاتی را نیز به وجود میآوردند. اما این روش اثر جانبی برای مصدوم به همراه ندارد.
نتایج این پروژه در نشریه Neurobiology of Disease منتشر شدهاست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.