برخی والدین می باشد. کودک پرخاشگر از نظر ظاهری تفاوت خاصی با دیگر کودکان ندارد اما تهدید کردن، دعوا و کتک کاری با همکلاسی ها، لگد زدن و هل دادن سبب می شود تا والدین او هفته ای یک بار به مدرسه بیایند و با شکایت و نارضایتی پرسنل مدرسه و دیگر والدین رو به رو شوند. البته رفتارهای پرخاشگرانه فقط مختص پسران نیست و گاها در دختران هم دیده می شود. اما پرخاشگری دختران بیشتر لفظی است و با آسیب جسمی کمتری همراه است.
دلیل پرخاشگری کودکان
خشونت و پرخاشگری کودکان به عوامل زیادی بستگی دارد که از آن جمله می توان به عوامل خانوادگی، اجتماعی، محیطی، هورمونی و تربیتی و … اشاره کرد. در این بین خانواده با نقش موثر خود می تواند، باعث آرامش و کنترل خشم و یا حتی بیشتر شدن خشونت کودک شود.
از جمله عوامل مهم که باعث رشد خشونت و پرخاشگری در کودکان می شود، الگوسازی است. کودکان دوست دارند از افراد مورد علاقه شان الگوبرداری کنند. به همین دلیل در سن خردسالی از والدین و در سنین بالاتر از هنرمندان و هنرپیشه های تلویزیون و سینما الگو می گیرند و الگوهای خشن باعث خشونت و پرخاشگری کودکان می شود.
باید یادتان باشد نحوه صبحت و رفتار پدر و مادر با یکدیگر آیینه تمام نمای رفتارهای کودکان است. علاوه بر آن تشویق و تنبیه های نامناسب از عواملی است که باعث تقویت خشم و پرخاشگری کودک می شود. خندیدن و بی اعتنایی والدین بعد از دیدن اولین جرقه های خشونت در کودک پاداشی برای ادامه و تقویت این رفتارها به حساب می آید.
اگر پرخاشگری و خشونت کودک با تشویق و تنبیه قابل کنترل نیست باید با یک روانپزشک کودک مشورت کنید زیرا ممکن است خشونت کودک خیلی حاد باشد. مثلا ممکن است کودک پیش فعال باشد که در این شرایط باید دارو مصرف کند تا خشونتش قابل کنترل شود.
توصیه ای برای نوجوانان پرخاشگر
باید با نوجوان پرخاشگر صحبت کنید و به او یاد دهید به راحتی خشم خود را مدیریت کند . در زمان عصبانیت به جای این که خشمش را بروز دهد به سراغ این راهکارها برود . به نوجوان پرخاشگرتان بگویید در زمان عصبانیت :
چند نفس عمیق بکشد.
تا ۱۰ بشمرد.
قدم بزند.
یک لیوان آب سرد بخورد.
توقع واقع بینانه داشته باشید. گاهی به دلیل توقعات بیجا از دیگران خشمگین و عصبانی می شود. در این لحظه باید توقع خود را بررسی کند و اجازه ندهد توقعات غیرمنطقی از دیگران او را عصبانی و پرخاشگر کند.
بلافاصله محل عصبانیت را ترک کند زیرا زمانی که در اوج خشم می باشد هیچ صحبت منطقی و عاقلانه ای را درک نخواهد کرد. باید به خود فرصت دهد تا با خارج شدن از آن محل آرام و بر احساسات خود مسلط شود.
پرخاشگری چه نتیجه ای خواهد داشت ؟
به کودکان تان یادآور شوید تا آخرین باری که پرخاشگری کرده است را به خاطر بیاورد و نتیجه عصبانیتش را مرور کند. در این لحظه ببیند عصبانیت چه کمکی به او کرده است؟ از او بخواهید لیستی از مواردی که عصبانی اش می کند را بنویسد و همراه خود داشته باشد تا وقتی عصبانی شد و شروع به پرخاشگری کرد آنها را مرور کند. این راهکار برای آرام کردن او بسیار کاآمد خواهد بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.