به گزارش ایسنا، در سال ۱۳۹۴ شرکتهای فعال در حوزه نانو فناوری کشور ۱۹ کشور را هدف صادرات خود قرار دادند. این محصولات در حوزههای مختلفی از جمله کامپوزیت و پلیمر، نساجی و پوشاک، انرژی، نفت و صنایع وابسته، تجهیزات ساخت و تولید، ساختوساز، رنگ و رزین، بهداشت و سلامت و صنعت خودرو و حملونقل صادر شدهاند.
رقم کل صادرات نانویی ایران در سال ۱۳۹۴ بیش از ۳۱ میلیون دلار بوده است که نانومواد پلیمری بیشترین محصولات صادراتی ایران بودهاند.
محصولات حوزه نساجی و پوشاک جایگاه دوم و محصولات مرتبط با حوزه انرژی، نفت و صنایع وابسته جایگاه سوم بیشترین محصولات صادراتی نانویی را به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس اعلام ستاد نانو، ترکمنستان، افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان بیشترین حجم واردات نانویی را از کشور ایران داشتهاند که این واردات در حوزه نانو مواد و مستربچهای نانوکامپوزیتی بوده است. انواع مستربچهای نانویی، گرانولهای نانویی و نانوکامپاندها در زمره این محصولات قرار میگیرند.
از کشورهای مطرح اروپایی واردکننده محصولات نانویی از ایران میتوان به کشورهای انگلیس، روسیه، اسپانیا، ایتالیا، آلمان و ترکیه اشاره کرد که بخش غالب واردات آنها در دو حوزه نساجی و پوشاک و حملونقل و خودرو بوده است.
از کشورهای عمان، بحرین، عراق، امارات و پاکستان نیز میتوان بهعنوان کشورهای خاورمیانه یاد کرد که واردکننده محصولات نانویی ایران هستند.
کشور برزیل تنها واردکننده محصولات نانویی از قاره آمریکا بوده است که مبلغی بالغ بر ۵۰۰ هزار دلار را صرف این امر کرده است. کل واردات نانویی این کشور از ایران در حوزههای انرژی، نفت و صنایع وابسته و مربوط به روغن موتورهای صنعتی، بنزینی و دیزلی گزارش شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.