رئیس شبکه هپاتیت ایران بر لزوم شناسایی مبتلایان به هپاتیت در کشور تاکید کرد و گفت: حدود ۷۰ درصد مبتلایان به هپاتیت B و C در کشور شناسایی نشده اند.
دکتر موید علویان روز چهارشنبه در حاشیه هفتمین کنفرانس هپاتیت تهران در جمع خبرنگاران افزود: هرچند اقدامات خوبی در زمینه شناسایی، کنترل و درمان هپاتیت در کشور انجام شده است اما هنوز تعداد زیادی از بیماران شناسایی نشده اند.
وی ادامه داد: رسانه ها نقش مهمی در اطلاع رسانی به مردم دارند و علاوه بر ارائه آموزش های لازم در این زمینه، می توانند مردم را به انجام آزمایش های تشخیصی تشویق کنند.
علویان بر لزوم تشخیص به موقع بیماری تاکید کرد و گفت: با هپاتیت می توان زندگی، کار و ازدواج کرد به شرط آنکه به موقع تشخیص داده و کنترل و درمان شود.
** تولید داروهای مورد نیاز بیماران هپاتیت B و C در کشور
رئیس شبکه هپاتیت ایران ادامه داد: تمام داروهای مورد نیاز برای هپاتیت B و C با یک دهم قیمت مشابه خارجی در داخل کشور تولید می شود.
وی در مورد شیوع این بیماری در کشور گفت: کمترین آمار هپاتیت C را در منطقه داریم و شیوع آن کمتر از یک درصد جمعیت کشور است.
علویان ادامه داد: بیشترین مبتلایان به هپاتیت C افراد معتاد تزریقی هستند که باید تلاش کرد بیماری در آنان کنترل شود.
وی با اشاره به اینکه هپاتیت B در کشور کنترل شده است، گفت: با همت شبکه هپاتیت ایران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مراکز درمانی و پژوهشی افراد زیر ۲۰ سال نسبت به هپاتیت واکسینه شده اند و بیشترین افراد مبتلا به این بیماری بالای ۲۸ سال هستند.
علویان ادامه داد: علاوه بر برنامه های در دست انجام، برنامه هایی در حال طراحی و اجرا است که با اجرای آنها امیدواریم تا سال ۱۴۱۰ مورد جدیدی از هپاتیت B در کشور وجود نداشته باشد و افراد مبتلا به این بیماری نیز درمان شوند.
این متخصص گوارش و کبد تاکید کرد: در زمینه خدمات پزشکی در نقاط مختلف کشور افراد متخصص و آزمایشگاه های لازم وجود دارد و بیمه ها اقدامات خوبی در زمینه تحت پوشش قراردادن داروها داشته اند.
هفتمین کنفرانس هپاتیت تهران از ۱۵ تا ۱۷ شهریورماه در مرکز همایش های رازی تهران درحال برگزاری است.
** شیوع هپاتیت B در ایران کمتر از ۲ درصد
رئیس شبکه هپاتیت ایران گفت: بیماری هپاتیت B قبل از سال ۱۳۷۰ در نقاط مختلف کشور وجود داشته و اکنون شیوع این بیماری به کمتر از ۲ درصد رسیده است.
علویان تاکید کرد: آمار مبتلایان به این بیماری در استان کردستان ایران هشت دهم درصد اما در کردستان عراق سه تا پنج درصد است.
وی ادامه داد: شیوع این بیماری در آذربایجان ایران کمتر از نیم درصد است اما در آذربایجان روسیه، شیوع این بیماری بیش از هفت درصد گزارش شده است.
علویان به کنترل هپاتیت B و C در کشور و واکسیناسیون زندانیان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: حدود ۱۰۰ هزار اهداکننده خون سالانه در مقابل بیماری واکسینه می شوند.
به التهاب کبد هپاتیت گفته می شود. التهاب کبد می تواند به فیبروز، سیروز یا سرطان کبد منجر شود. ویروس هپاتیت مهمترین عامل بروز این بیماری است ولی عفونت های دیگری مانند مواد سمی، مصرف الکل و مواد مخدر و بیماری های خودایمنی نیز جزو دلایل هپاتیت محسوب می شوند.
هفتمین کنگره بین المللی هپاتیت به همت شبکه هپاتیت ایران در روزهای ۱۵ تا ۱۷ شهریورماه در سالن همایش های رازی، شیراز و بیرجند درحال برگزاری است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.