محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر کتاب ‘خطوط انتقال فعال در مخابرات الکترونیکی’ را منتشر کردند.
تمایل روزافزون به پردازش و انتقال اطلاعات زیاد با سرعت بیشتر باعث سوق دادن سیستم های الکترونیکی آنالوگ و دیجیتال در فرکانسهای بالاتر یا سرعت کلاک بیشتر شده است.
در بخشی از این کتاب به نوشته عبدالعلی عبدی پور و غلامرضا مرادی از اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر آمده است؛ در حال حاضر قطعات نیمه هادی با ابعاد چند میکرون یا حتی زیر میکرون معمولا به عنوان ترانزیستورهای فوق سریع در تکنولوژی نیمه هادی درنظرگرفته میشوند؛ این قطعات قابلیت خاموش و روشن شدن در زمانی در حدود پیکو ثانیه را دارد.
خطوط انتقال فعال که با حضور ترانزیستور موج میلیمتری و فناوری MMIC مصداق پیدا کرده اند، عمدتا به ساختارهای ادوات فعال موج میلیمتری اطلاق میشود.
در فصل اول این کتاب به روش های مختلف تحلیل و مدلسازی ترانزیستورهای فرکانس بالا، در فصل دوم به ترانزیستور مایکروویو/ موج میلیمتری به عنوان خطوط انتقال فعال، در فصل سوم مدلسازی و تحلیل میدانی سیگنال و نویز FET در رژیم خطی و در فصل چهارم به تکنیکهای CAD مربوط به تحلیل موجی رفتار سیگنال و نویز FET مایکروویو پرداخته شده است.
در فصل پنجم نیز در مورد مدلسازی غیرخطی و شبه گسترده ترانزیستور FET و بکارگیری آن در طراحی چند نمونه مدار در رژیم غیرخطی، در فصل ششم درخصوص مدلسازی و تحلیل غیرخطی خطوط انتقال فعال و در فصل هفتم در مورد مدلسازی و تحلیل الکترونیکی-الکترومغناطیسی ترانزیستور FET مایکروویو و موج میلیمتری مطالبی آورده شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.