تصاویر گرفته شده از ‘فلورانس’ بزرگترین سیارکی که تاکنون ثبت شده است و از نزدیکی زمین عبور کرد، نشان داده اند که این سیارک دو قمر دارد.
بنا بر اعلام سازمان فضایی آمریکا (ناسا)، فلورانس بزرگترین سیارکی است که از زمان آغاز برنامه ردیابی اجرام نزدیک به زمین توسط ناسا، از فاصله ۱۴۵ میلیون مایلی ( ۷٫۰۸ میلیون کیلومتری) زمین عبور کرده است.
عبور این سیارک از کنار زمین این فرصت را در اختیار محققان قرار داد تا اطلاعات بیشتری در مورد ویژگی های فیزیکی این سیارک بدست آورند.
این جرم ستاره ای با عرض ۲٫۷ مایل (۴٫۳۴ کیلومتر) تا سال ۲۵۰۰ از فاصله ای به این نزدیکی از کنار زمین عبور نخواهد کرد.
مجاورت تقریبا نزدیک فلورانس به زمین فرصت نادری را برای اندازه گیری آن در اختیار ستاره شناسان قرار داد به طوری که محققان رادار، تصاویری با وضوح بالا گرفتند که ویژگی های سطح این سیارک را نشان می دهد.
در اوایل سپتامبر، این سیارک آنقدر به زمین نزدیک است که حتی با تلسکوپ های کوچک در حین عبور از صورت های فلکی ‘ماهی جنوبی’، ‘ بُزغاله یا جَدی’ ، ‘دلو’ و ‘دلفین’ قابل مشاهده است.
ستاره شناسان تا روز ۸ سپتامبر (۱۷ مهر) برای نشان دادن اطلاعات بیشتر در مورد این سیارک از سامانه راداری Goldstone Solar در کالیفرنیا و رصدخانه بنیاد ملی علوم Arecibo در پورتوریکو استفاده خواهند کرد.
تاکنون تصاویر راداری گرفته شده از این سیارک نشان دادند که فلورانس دو قمر کوچک دارد. برآورد می شود که قطر این قمرها حدود ۱۰۰ تا ۳۰۰ متر باشد.
این سیارک همچنین کاملا کروی است و در راستای استوای خود یک رگه و حداقل یک دهانه بزرگ دارد. تصاویر راداری تایید کردند که این سیارک هر ۲٫۴ ساعت یک دور می چرخد.
تحقیقات همچنین تایید کردند که فلورانس تنها سیارک سه گانه (با دو قمر در حال چرخش) از بیش از ۱۶ هزار و ۴۰ نمونه نزدیک به زمین است که تا کنون کشف شده است.
محققان امیدوارند که از این اطلاعات جمع اوری شده برای محاسبه جرم و تراکم این سیارک استفاده کنند.
سیارک فلورانس اولین بار در سال ۱۹۸۱ کشف شد و عبور آن از کنار زمین در روز اول سپتامبر (شنبه) نزدیک ترین فاصله گذر آن از نزدیکی زمین از سال ۱۸۹۰ تاکنون بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.