محققان آلمانی اعلام کردند که یک داروی دیابت به نام ‘متفورمین’ می تواند به درمان برخی انواع بیماری پارکینسون کمک کند.
محققان علوم اعصاب دانشگاه توبینگن در آلمان موفق به کشف پروتیینی شده اند که نقش مهمی در تعادل انرژی سلول ها ایفا می کند. به طوری که در صورت از بین رفتن این پروتیین، تعادل انرژی سلول ها دچار اختلال می شود و احتمالا مرگ سلولی و نهایتا بروز بیماری پارکینسون را در پی خواهد داشت.
پارکینسون یک بیماری تخریب کننده عصبی، ناتوانکننده و پیشرونده است که توسط جیمز پارکینسون در سال ۱۸۱۷ توصیف شد. مشخصات بیماری شامل حرکت کند و کاهش یافته، سفتی و لرزش عضلانی و عدم تعادل، جویدن ناقص، اختلال در بلع و در سخن گفتن است.
محققان اکنون با استفاده از کشت سلولی نشان داده اند که متفورمین بر بودجه انرژی تاثیر می گذارد و در نتیجه از سلول ها محافظت می کند.
دکتر ‘جولیا فیتزجرالد’ در موسسه تحقیقات بالینی مغز Hertie و مرکز آلمانی بیماری های دژنراتیو عصبی در توبینگن گفت: در هنگام بررسی سلول های یک بیمار مبتلا به پارکینسون مشاهده کردیم که این سلول ها فاقد یک پروتیین مهم بودند که تولید انرژی را تنظیم می کند.
در نتیجه سلول ها تولید انرژی را در میتوکندری – موتورخانه سلول ها – به صورت کنترل نشده و کمتر تنظیم شده نگاه می دارند. از سوی دیگر تولید انرژی به دنبال تولید رادیکال های آزاد اکسیژن صورت می گیرد و این رادیکال ها به سلول آسیب می زنند که به پیری سلول و در طولانی مدت، برخی اوقات به مرگ سلولی منجر می شود.
اما به گفته محققان، این داروی دیابت عملکردی مشابه ترمز برای این رویه دارد و تولید کنترل نشده انرژی را کند می کند و در نتیجه از سلول ها در برابر این اثرات منفی محافظت می کند.
این مطالعه که در مجله Brain منتشر شد ه است، علامت دیگری ارائه می دهد که داروهای دیابت می توانند تاثیر مثبتی بر برخی انواع بیماری پارکینسون داشته باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.