به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، در حال حاضر تولیدکنندگان شامپو از دو روش برای ممانعت از تبخیر شدن یا از بین رفتن ترکیبات رایحه خوش شامپوها استفاده میکنند. یکی از این شیوهها، “profragrance) “پرافرگرنس) خوانده میشود و شامل اضافه کردن یک رایحه به شامپو است و روش دیگر، شامل حبس کردن ترکیب رایحهدار در داخل میکروکپسولهای پلیمر است. گرچه هر دوی این رویکردها در کوتاهمدت موثرند، به متصل شدن ترکیبات رایحهدار به مو برای مدت زمان طولانی کمکی نمیکنند.
تیم تحقیقاتی موسسه پلی تکنیک فدرال لوزان در سوئیس نوعی “پپتید سیکلین” را شناسایی کرده که در متصل شدن رایحه شامپو به مو حین شامپو زدن کارآمد عمل میکند.
تیم علمی آزمایشهایی را بر روی دو تکنیک ذکر شده انجام داد و دریافت پلیمر به کار رفته در روشprofragrance که به این پپتید سیکلین متصل بود، پنج برابر بهتر و میکروکپسول هم ۲۰ برابر کارآمدتر عمل کرد.
محققان مدعیاند با اضافه کردن این پپتید به شامپو در دو روش مورد بحث، رایحه خوش شامپو تا ۲۴ ساعت ماندگاری داشت.
جزئیات این مطالعه در مجله ACS Applied Materials منتشر شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.