در حال حاضر فناوری موجود در باتری ها، اجازه ذخیره سازی انرژی الکتریکی را در مقادیر قابل توجهی فراهم می کند که هرچند شاید در برخی موارد ناکافی به نظر برسد، اما در مقابل گزینه دیگری به نام «ابر خازن» تفاوت معنی داری دارد.
از سوی دیگر اما ابر خازن ها سرعت شارژ بسیار بالاتری دارند و در این زمینه، با اختلاف زیادی از باتری ها جلوتر هستند. اما آیا روشی برای ترکیب خواص مثبت این دو فناوری وجود داد؟
استفاده از MXene امکان شارژ فوق سریع باتری ها را فراهم کرده است
محققین دانشگاه «Drexel» فیلادلفیا موفق شده اند الکترودهای جدیدی را با استفاده از نانو ماده ای تحت عنوان «MXene» (که کاربید فلزی بسیار نازکی با ساختار دو بعدی است) توسعه دهند که شارژ باتری های شیمیای موجود (مانند باتری های لیتیومی تلفن های همراه) را با سرعت بسیار بالا تضمین خواهد کرد.
طراحی جدید با استفاده از دو لایه MXene و قرار دادن هیدروژل در میان آنها به صورت ساندویچی، ساختاری ابر رسانا را به وجود می آورد که در مقام مقایسه، می تواند باتری تلفن های همراه را در چند ثانیه و باتری خودروهای الکتریکی را در چند دقیقه شارژ کند.
البته مثل همیشه چالش اصلی پژوهشگران، تولید محصول جدید در مقیاس بزرگ و تجاری است. هرچند تکنولوژی مورد بحث مزیت ویژه ای نسبت به سایر فناوری ها دارد؛ چرا که کمپانی های تولید کننده باتری برای استفاده از آن نیازی به حذف روش های تولید باتری موجود نداشته، و با استفاده از ایده جدید فقط سرعت شارژ باتری های خود را افزایش خواهند داد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.