دکتر رؤیا صدقی، مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به تولید نانوالیاف حامل دارو در دانشگاه شهید بهشتی، گفت: این نانوالیاف توخالی به گونهای طراحی و ساخته شده است که دارو در داخل آن کپسوله شده و بعد از اعمال بر روی محل به تدریج دارو را رهاسازی میکند.
وی، جنس این الیاف را پلیمرهای زیست تخریبپذیر دانست و اظهار کرد: داروها آبگریز هستند و زمانی که در بدن قرار میگیرند، توسط ماکروفاژها (سیستم ایمنی بدن) به سرعت هضم میشوند، برای رفع این مشکل نانوالیاف حاوی دارو را تولید کردیم.
صدقی این نانوالیاف را حاوی داروهای ضد سرطان و باکتری ذکر کرد و ادامه داد: تستهای آزمایشگاهی ما نشان داد که این نانو الیاف اثرات مثبتی بر روی سلولهای سرطانی و به ویژه باکتریهای مقاوم دارد.
مجری طرح با اشاره به آمارهای بالا در زمینه مرگ ومیرهای بیمارستانی به دلیل اثرات باکتریها، خاطرنشان کرد: این نانوالیاف به صورت ورقههایی تولید شده است که با قرار گرفتن بر روی زخم میتواند رهاسازی تدریجی دارو را در باکتریهای موجود در آن از بین ببرد.
وی تولید نانوکامپوزیت را برای تشخیص مقدار آلایندگی آب از دیگر دستاوردهای تحقیقاتی خود در دانشگاه شهید بهشتی نام برد و اظهار کرد: این محصول نانوکیت تشخیص میزان آلایندگی آب بهویژه آلایندگیهای فلزات سنگین است که میتواند مقادیر کم آلایندگی را در محیط آبی تشخیص دهد.
صدقی با تاکید بر اینکه در این محصول نیز از نانو کامپوزیتها استفاده شده است، افزود: در صورتی که مقدار کمی از عنصر فلزی موجب آلودگی آب شود با روشهای مرسوم قادر به اندازهگیری و تشخیص آن نیستیم؛ ولی با استفاده از این کیت میتوان حتی مقادیر کمی از آلودگی را اندازهگیری کرد.
این محقق دانشگاه شهید بهشتی در این باره توضیح داد: زمانی که نمونه آب بر روی کیت تولیدشده قرار میگیرد، برخی از عناصر را در خود جذب میکند که این امر موجب افزایش غلظت آب میشود، در این صورت امکان اندازهگیری آلایندگی آب حتی به میزان اندک فراهم خواهد شد.
وی همچنین از ارائه راهکارهایی برای تصفیه آبهای آلوده خبر داد و یادآور شد: برای این منظور نانو کامپوزیتهایی برای تصفیه آبهای آلوده تولید کردیم.
صدقی با اشاره به ورود مواد آلاینده به فاضلاب از سوی صنایعی چون رنگرزی گفت: این قبیل کارخانجات نیاز به کاتالیزورهایی برای رفع آلودگی پساب دارند که در اکثر موارد کاتالیزورهایی که با استفاده از امواج UV (فرابنفش) استفاده میشود، با مضراتی همراه است.
به گفته وی، فتوکاتالیستهای تولید شده در این تحقیقات از منبع نوری خورشید و یا لامپ مهتابی برای تخریب آلایندگی فاضلاب استفاده میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.