سالانه حدود ۲٫۲ میلیون نفر در جهان بر اثر بیماریهای واگیردار از حیوانات جان خود را از دست میدهند. با توجه به این میزان نرخ مرگ و میر بالا محققان از مدتها قبل به دنبال شناسایی جاندارانی بودهاند که بیشترین نقش را در پخش کردن بیماری های مرگبار دارند و اینکه کجا میتوان این حیوانات را پیدا کرد.
محققان موسسه EcoHealth Alliance در نیویورک حیوانات مختلفی را که حمل کننده بیماری های عفونی و مسری هستند مورد بررسی قرار دادند. تمرکز اصلی آنها عفونت های ویروسی از پستانداران بود زیرا انسان ها به دلیل شباهتهای زیستی بیشتر در معرض بیماری های عفونی پستانداران قرار دارند.
این محففان بیماریهای zoonotic را مبحث اصلی بررسی های خود قرار دادند، نوعی بیماری که از یک موجود به موجود دیگر منتقل میشود. آنها میخواستند بفهمند که در زمان انتقال این پاتوژنها از حیوانات به انسانها دقیقا چه اتفاقی میافتد.
به منظور پیشبرد بهتر این مطالعه، محققان دادههای مربوط به بیماریهای ویروسی بیشاز ۷۵۴ حیوان پستاندار در سراسر جهان را جمع آوری کردند یعنی چیزی حدود ۱۴ درصد از تمامی پستانداران شناخته شده روی زمین. این دادهها با اطلاعات مربوط به ۵۸۵ ویرویس شناخته که روی پستانداران اثرگذار هستند، ترکیب شدند. حدود یک سوم از ویروسهایی که مورد بررسی قرار گرفتند، روی انسانها نیز اثرگذار هستند.
محققان هم چنین اطلاعات مربوط به خانواده های مختلف پستانداران و محل سکونت آنها روی زمین را جمع آوری و احتمال اثرگذاری ویروس های این پستانداران را روی انسانها با استفاده از الگوی ریاضیات بررسی کردند.
این محققان توانستند با استفاده از فهرست کاملی از ویروسها پستاندارانی را شناسایی کنند که بیشترین خطر را در زمینه انتقال بیماریهای حیوان به انسان ایفا میکنند.
خفاش ها در صدر این فهرست قرار دارند و تا به امروز ویروس بیماری های ابولا، هیستوپلاسمایی، هندرا و تب هموراژیک Marburg را به انسان منتقل کردهاند. خفاشها هم چنین میتواند سندروم های تنفسی بسیار حادی را به انسان منتقل کنند و به عقیده محققان، این حیوانات توانایی حمل بیش از ۱۷ ویروس خطرناک و شناخته نشده دیگر را نیز دارند.
پستانداران داسته نخستین پایه در جایگاه دوم این فهرست حضور دارند و از این گروه، آنهایی که در آفریقا، آمریکای مرکزی و جنوب غربی آسیا زندگی میکنند بیشتری خطر را برای ابتلای انسانها به بیماریهای ویروسی دارند.
جوندگان در سومین جایگاه این فهرست قرار دارند و گفته میشود که این حیوانات با پخش کردن طاعون موجب از بین بردن بخش عمدهای از جمعیت اروپا در اواسط دهه ۱۳۰۰ میلادی شدند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.