در اسیدهای آلی فقط هیدروژن گروه هیدروکسیل، اسیدی بوده و به صورت پروتون جدا می شود.
هر چه تعداد کربن بیش تر باشد ، قدرت الکترون دهندگی گروه آلکیل بیش تر است.
در اسیدهای آلی، هرچه تعداد کربن بیش تر باشد، قدرت اسیدی کم تر است.
اگر گروه های الکترون کشنده (الکترونگاتیوتر از کربن) روی زنجیر کربنی قرار بگیرند، قدرت اسیدی بیش تر می شود.
هر چه گروه الکترون کشنده الکترونگاتیوتر باشد، قدرت اسیدی بیش تر است.
هر چه گروه الکترون کشنده، به کربن گروه کربوکسیل نزدیک تر باشد، قدرت اسیدی بیش تر است.
هر چه تعداد گروه های الکترون کشنده بیش تر باشد، قدرت اسیدی بیشتر می شود.
تمام اسیدها و بازهای آلی ضعیف می باشند و یونش آن ها در آب برگشت پذیر است.
کربوکسیلیک اسیدهای کوچک حداکثر با ۵ اتم کربن به خوبی در آب حل می شوند. زیرا تا ۵ کربن بخش گروه عاملی قطبی (COO-) بر زنجیر هیدروکربنی ناقطبی غلبه کرده و در حلال های قطبی مانند آب خوب حل می شوند. از ۶ کربن به بالا، زنجیر هیدروکربنی ناقطبی بر بخش گروه عاملی قطبی غلبه کرده و در حلال های ناقطبی خوب حل می شوند.
ریواس و اسفناج دارای اگزالیک اسیدند. این اسید آلی دو پروتون دار به جوهر ترشک معروف است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.